Μετά το ναυάγιο με τον Σολέ, η σύσκεψη με Σαββίδη έβγαλε Λόβρεν και ο ΠΑΟΚ τρέχει να φέρει τον Κροάτη στην Τούμπα

Ο Λόβρεν σε μονομαχία με τον Ζέκα στο ματς Ελλάδα - Κροατία

i

©intime

Μετά το ναυάγιο με τον Σολέ, η σύσκεψη με Σαββίδη έβγαλε Λόβρεν και ο ΠΑΟΚ τρέχει να φέρει τον Κροάτη στην Τούμπα

Μάνος Τσαλγατίδης 21:32 - 11.09.2024 / Ανανεώθηκε: 21:44 - 11.09.2024

Ο ΠΑΟΚ στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου επιχειρεί να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Ντιέγιαν Λόβρεν. Σ’ εξέλιξη η σύσκεψη με τον Ιβάν Σαββίδη στη Χαλκιδική.

Ο ΠΑΟΚ ρίσκαρε πολύ στο θέμα του αμυντικού.

Αποχώρησαν Κουλιεράκης, Εκόνγκ και Νάσμπεργκ και ήρθε μόνο ο Κόλεϊ, ενώ διατηρήθηκε ο Κεντζιόρα.

Με τρεις στόπερ και τον Θυμιάνη να υπολογίζεται κι αυτός για το κέντρο της άμυνας, ο Δικέφαλος θα είχε δύσκολο έργο σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς, ωστόσο, στο 90’ πάλεψαν και παλεύουν για την απόκτηση ποιοτικού κεντρικού αμυντικού. Ναυάγησε η μεταγραφή του Χατζηδιάκου από την Κάλιαρι, δεν προχώρησε του Πολωνού Βιετέσκα, επίσης της ιταλικής ομάδας και την Τρίτη προέκυψε το όνομα του Ουμάρ Σολέ.

Ούτε με τον Γάλλο στόπερ της Σάλτσμπουργκ, όμως, υπήρξε εξέλιξη.

Ο 24χρονος (7/2/00) στόπερ, που ανήκε στη Σάλτσμπουργκ και προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν, καταγράφοντας 28 συμμετοχές, με δύο γκολ και μια ασίστ, συζητούσε με τον ΠΑΟΚ για τον δανεισμό του, ή ακόμα και ελεύθερη μεταγραφή, αφού ήταν εκτός πλάνων από τους Αυστριακούς.

Ο δεξιοπόδαρος Σολέ με ύψος 1.92 και παρά το γεγονός ότι κατάγεται από την Κεντρική Αφρική, γεννήθηκε στην πόλη Μελάν της Γαλλίας. Έχει, μάλιστα, δύο συμμετοχές με την εθνική Νέων της Γαλλίας.

Στη Σάλτσμπουργκ πήγε το 2020 κι έκτοτε μέτρησε 106 αγώνες με 4 γκολ και 5 ασίστ. Στη Γαλλία ξεκίνησε την καριέρα του στην Ακαδημία της Λυών και με την πρώτη ομάδα κατέγραψε τέσσερις συμμετοχές. Η χρηματιστηριακή του αξία στην παρούσα φάση είναι 10 εκατ. ευρώ.

Από τη στιγμή που δεν προχώρησε του Σολέ, στη σύσκεψη που έγινε στη Χαλκιδική και συγκεκριμένα στο Πόρτο Καρράς, ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο Ιβάν Σαββίδη, τον Ραζβάν Λουτσέσκου, τον τεχνικό διευθυντή Χρήστο Καρυπίδη, τη Μαρία Γκοντσάρεβα, τον Κυριάκο Κυριάκο και τον Κώστα Φωτιάδη, από πλευράς διοίκησης, αποφασίστηκε να προχωρήσει ο ΠΑΟΚ για τον έμπειρο Λόβρεν.

Η αξία του διεθνούς Κροάτης είναι στα 1,2 εκατ. ευρώ, από τη στιγμή που βρίσκεται στα 35 του χρόνια, ωστόσο, στον Δικέφαλο έχουν κρίνει ότι είναι μία αξιόλογη περίπτωση και μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στο Europa League δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής, από τη στιγμή που στις 4 Σεπτεμβρίου εξέπνευσε η προθεσμία για τη λίστα.

Η σύσκεψη με τον Σαββίδη, χωρίς τον Λουτσέσκου, που αποχώρησε για την προπόνηση, μέχρι και το βράδυ της Τετάρτης ήταν σε εξέλιξη και το θέμα Λόβρεν ήταν προτεραιότητα