Ντέμης: «Μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ - Η Αντβέρπ έχει μία απίστευτα οργανωμένη άμυνα»

Ντέμης Νικολαΐδης

i

© Intime

Ντέμης: «Μπορεί να προκριθεί η ΑΕΚ - Η Αντβέρπ έχει μία απίστευτα οργανωμένη άμυνα»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 11:05 - 23.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 14.08.2024

Ο Ντέμης Νικολαΐδης κλήθηκε να σχολιάσει την απόδοση αλλά και την ήττα της ΑΕΚ στην Αμβέρσα, κόντρα στην Αντβέρπ (1-0).

Η ΑΕΚ ηττήθηκε στην Αμβέρσα με 1-0 και πλέον έχει ένα σημαντικό εμπόδιο να ανέβει στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Βίνσεντ Γιάνσεν με το γκολ του μόλις στο 16ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση και χάρισε τη νίκη στην Αντβέρπ. Πλέον η Ένωση καλείται να κάνει την ανατροπή στη ρεβάνς της Opap Arena την επόμενη εβδομάδα, με σκοπό να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για τους «χρυσοφόρους» ομίλους του UEFA Champions League.

Με αφορμή την ήττα των «κιτρινόμαυρων» στο Βέλγιο, ο παλαίμαχος επιθετικός Ντέμης Νικολαΐδης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την απόδοση της Ένωσης, σημείωσε πως η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα μπορούσε να είχε επιστρέψει με την ισοπαλία στις αποσκευές της, ενώ επίσης εξέφρασε την πίστη του για την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

«Δεν μου έβγαλε εικόνα ότι αγχώθηκε (μετά την αποβολή της Αντβέρπ). Έβγαλε καλύτερη εικόνα από τα δύο προηγούμενα ματς. Μπήκε μέσα να κάνει το δικό της παιχνίδι, κάτι που δεν έκανε με την Ντιναμό. Χθες μπήκε από την αρχή δυνατά, να κάνει το δικό της παιχνίδι, απέναντι σε μία ομάδα που έχει μία απίστευτα οργανωμένη άμυνα», ανέφερε αρχικά ο Ντέμης.

«Η ΑΕΚ κατάφερε να τη σπάσει. Και από τα δεξιά προσπάθησε να περάσει μπαλιές, δημιούργησε και κάποιες φάσεις. Είχε μία αδυναμία ή ατυχία στην τελική πάσα. Παίζει ο αντίπαλος και η Αντβέρπ είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα στην άμυνά της. Ο Αλμέιδα έκανε τα πάντα, ό,τι μπορούσε», πρόσθεσε.

Και κατέληξε, λέγοντας: «Συμφωνώ ότι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του (ο Αλμέιδα). Χθες δεν είχα καμία απορία για τις επιλογές του. Ξεκίνησε με ένα αμυντικό χαφ, βάζοντας τον Πινέδα δίπλα, έχοντας ως στόχο η ΑΕΚ να κάνει το παιχνίδι της και το είδα. Η ΑΕΚ δικαιούται μία ισοπαλία. Δεν θα είναι εύκολη η πρόκριση, αλλά η ΑΕΚ μας έδειξε ότι μπορεί».