Πρεμιέρα με Ντέμη Νικολαΐδη και Στέφανο Αβραμίδη στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας

Πρεμιέρα με Ντέμη Νικολαΐδη και Στέφανο Αβραμίδη στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας

Sportal newsroom 19:09 - 17.09.2024 / Ανανεώθηκε: 19:09 - 17.09.2024

Η πρώτη ημέρα αγώνων του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας, που υλοποιεί η ΕΠΟ, πραγματοποιήθηκε και επιφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη.

Μια μεγάλη έκπληξη επιφύλασσε η πρώτη ημέρα αγώνων του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ψυχικής Υγείας, που υλοποιεί και φέτος η ΕΠΟ σε συνεργασία με τον μη κυβερνητικό φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. ΕΔΡΑ, καθώς συμμετείχαν μεταξύ άλλων και δύο εκλεκτοί καλεσμένοι, οι οποίοι τίμησαν με την παρουσία τους τις δράσεις του προγράμματος και έτυχαν ενθουσιώδης υποδοχής από τους συμμετέχοντες.

Αρχικά στο δημοτικό γήπεδο Βούλας έδωσε το παρών ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στο πλευρό των συμμετεχόντων με βιωματικό τρόπο, παίζοντας ποδόσφαιρο με συμμετέχοντες για περισσότερες από δύο ώρες, πανηγύρισε μαζί τους και μοιράστηκε υπέροχες αθλητικές και ανθρώπινες στιγμές με όλους. 

Ο δεύτερος καλεσμένος που συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα για ακόμη μια χρονιά ήταν ο legend της Εθνικής Ομάδας, πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και πρεσβευτής του προγράμματος της ΕΠΟ "Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία", Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος μάλιστα είχε και την τιμητική του καθώς γιόρτασε με τους συμμετέχοντες τα γενέθλιά του, σβήνοντας την τούρτα που προετοίμασαν οι διοργανωτές. Ο ενθουσιασμός και τα θετικά συναισθήματα των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τη συμμετοχή των δύο καλεσμένων ήταν ολοφάνερα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, καθώς σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχών από δομές ψυχικής υγείας όλης της επικράτειας. Συνολικά 140 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας  με τους συνοδούς τους, από 25 Δομές, έπαιξαν ποδόσφαιρο, διασκέδασαν, πανηγύρισαν και κυρίως απόλαυσαν τη συμμετοχή τους σε μια τόσο ωφέλιμη για την ψυχολογία τους δράση.

Το μήνυμα ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά για όλους και αποτελεί ισχυρό μέσο ένταξης όλων των ομάδων, αλλά πάνω απ΄ όλα είναι ένα παιχνίδι, στο οποίο δεν υπάρχει χώρος για καμία διάκριση και κανέναν αποκλεισμό ευπαθών ή κοινωνικών ομάδων, ταξίδεψε για άλλη μια χρονιά και εκτός συνόρων, με τη συμμετοχή δομών ψυχικής υγείας από την Ισπανία και την Ιταλία.

To 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για την Ψυχική Υγεία ολοκληρώνεται την Τετάρτη 18/6 με τα ημιτελικά, τους αγώνες κατάταξης και τον τελικό.

Ακολουθούν φωτογραφίες και video από την πρώτη ημέρα του πρωταθλήματος: