Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκάλυψε τους κολλητούς του από την ομάδα του Euro 2004

Ο Ντέμης Νικολαΐδης στο Euro 2004

i

© Intime

Ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκάλυψε τους κολλητούς του από την ομάδα του Euro 2004

Τζιοβάνι Ζάκαρη • 23:36 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 23:36 - 12.09.2024

Μέσω ενός βίντεο στα social media, ο Ντέμης Νικολαΐδης αποκάλυψε ποιοι είναι οι κολλητοί του, από την ομάδα που έφτασε στην κατάκτηση του UEFA Euro 2004.

Πάνε 20 χρόνια από το βράδυ της 4ης Ιουλίου, τότε που η Ελλάδα έκανε όλη την Ευρώπη να παραμιλάει, με την κατάκτηση του UEFA Euro 2004. Ο Ντέμης Νικολαΐδης, λοιπόν, μέσα από το προφίλ του στο Instagram έκανε αναδρομή στο παρελθόν, ανεβάζοντας βίντεο που μοιραζόταν αναμνήσεις.

Μέσω αυτού του βίντεο ο ίδιος αποκάλυψε μία πληροφορία και αυτή είχε να κάνει με τις φιλίες που ανέπτυξε εκείνη την περίοδο. Ειδικότερα, ο παλαίμαχος άσος έκανε γνωστά τα ονόματα των δύο παικτών που είχε - και έχει - για κολλητούς. Ο ίδιος, λοιπόν, γνωστοποίησε πως οι δύο καλύτεροι φίλοι που αποκόμισε εκείνη την περίοδο ήταν οι Κώστας Κατσουράνης και Τραϊανός Δέλλας.

Tα μέτρα της κυβέρνησης για κλειστά γήπεδα έφεραν χαμηλά την Ελλάδα σε έρευνα της UEFA
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:57 - 12.09.2024

Tα μέτρα της κυβέρνησης για κλειστά γήπεδα έφεραν χαμηλά την Ελλάδα σε έρευνα της UEFA

Μεγάλη έρευνα έκανε η UEFA για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ανάμεσα στα στοιχεία που παρουσίασε ήταν και η παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Για κακή της τύχη η Ελλάδα, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης, είχε κλειστά γήπεδα και αυτό δεν την βοήθησε.

«Ο καλύτερος φίλος που έκανα μέσα στο ποδόσφαιρο; Αυτά συμβαίνουν και έχουν να κάνουν με το πόσο χρόνο έχεις περάσει με κάποιον αν ήσουν στο δωμάτιο μαζί, αν έχεις περάσει αρκετά με κάποιους και το πώς ταιριάζετε φυσικά», είπε σε πρώτο χρόνο και πρόσθεσε:

«Πολύ γρήγορα θα απαντήσω και θα πω ότι μ’ αυτούς που έχω παραπάνω σχέση είναι ο Κατσουράνης και Δέλλας. Αλλά και με αυτούς που δεν είχα τόση σχέση, όταν έπαιζα, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο βελτιώνεται η σχέση μας και εκτίμηση και αγάπη».

Ο Ντέμης έκανε το ντεμπούτο του για την Ελλάδα στις 26 Απριλίου 1995 κόντρα στη Ρωσία . Το 1999, όμως, μαζί με τους Μιχάλη Κασάπη και Ηλία Ατματσίδη , ο Νικολαΐδης αποσύρθηκε από την εθνική ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δύο χρόνια αργότερα, αφού η απογοητευτική θητεία του προπονητή Βασίλη Δανιήλ ολοκληρώθηκε, ο ίδιος επέστρεψε μετά από προτροπή του Ότο Ρεχάγκελ.

Στο πρώτο του παιχνίδι στην επιστροφή του, ο Νικολαΐδης σκόραρε στην εκτός έδρας ισοπαλία 2–2 της Ελλάδας στην Αγγλία κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002. Ο ίδιος συνέβαλε στην πρόκριση της «γαλανόλευκης» στο Euro 2004, εκεί όπου τραυματίστηκε σοβαρά στον προημιτελικό εναντίον της Γαλλίας. Αυτό ήταν και το τελευταίο του παιχνίδι με την επίσημη αγαπημένη, αφού αργότερα αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο.