Η ομίλια του Ντεσάν στα αποδυτήρια ενώ το σκορ ήταν 7-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ: «Μην σταματήσετε!» (vid)

Ντιντιέ Ντεσάν

i

PrtScr

Η ομίλια του Ντεσάν στα αποδυτήρια ενώ το σκορ ήταν 7-0 κόντρα στο Γιβραλτάρ: «Μην σταματήσετε!» (vid)

Κώστας Τόπας 13:25 - 19.11.2023 / Ανανεώθηκε: 11:53 - 14.08.2024

Ακόμα κι αν η Γαλλία ήταν ήδη μπροστά στο σκορ σε μεγάλο βαθμό στο ημίχρονο κόντρα στο Γιβραλτάρ, ο Ντιντιέ Ντεσάν ζήτησε από τους παίκτες του να συνεχίσουν να σκοράρουν, ώστε να σπάσουν το ρεκόρ της μεγαλύτερης νίκης των «τρικολόρ».

Το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου του 2023 θα μείνει χαραγμένη στις αναμνήσεις των Γάλλων, καθώς οι «τρικολόρ» υπέγραψαν τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία τους διαλύοντας το Γιβραλτάρ με 14-0. Έχοντας ήδη προκριθεί στο Euro, η εθνική Γαλλίας έχει εξασφαλίσει την πρώτη θέση για την κλήρωση της φάσης των ομίλων, που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Δεκεμβρίου.

Πριν τον αγώνα, ο Ντιντιέ Ντεσάν είχε ζητήσει από τους παίκτες του να πάρουν πρωτοβουλίες, να δοκιμάσουν σουτ και ντρίμπλες για όμορφες συνεργασίες. Τα λόγια του 55χρονου προπονητή φαίνεται πως έγιναν πράξη, καθώς σε 45 λεπτά αγώνα, οι Γάλλοι κατάφεραν να βρουν όχι μία, ούτε δύο, αλλά επτά φορές τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα!

Παρά το γεγονός αυτό, ο Ντιντιέ Ντεσάν ενθάρρυνε τους παίκτες του να συνεχίσουν να σκοράρουν, υπενθυμίζοντάς τους το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Γαλλία το 1995, όπου έπρεπε να καταρριφθεί. 

«Πολύ καλή αναφορά για αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ας το κρατήσουμε όσο πιο απλό γίνεται. Όποτε μπορούμε να βάλουμε γκολ, ας βάζουμε. Εχουμε πετύχει ήδη επτά, δεν υπάρχουν όρια. Το ρεκόρ είναι 10 αν θέλετε να το ισοφαρίσετε. Μπορείτε ακόμα και να το σπάσετε. Μην σταματήσετε», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Γαλλίας.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Κριστιάνο: Το να ξεπεράσει Ανρί και Ζιρού είναι θέμα χρόνου για τον Εμπαπέ!
EURO 2024

12:33 - 19.11.2023

Ακολουθώντας τα χνάρια του Κριστιάνο: Το να ξεπεράσει Ανρί και Ζιρού είναι θέμα χρόνου για τον Εμπαπέ!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Χατ-τρικ σε γκολ κι ασίστ κόντρα στο Γιβραλτάρ με την εθνική Γαλλίας, 15 γκολ με την Παρί Σεν Ζερμέν σε ισάριθμα ματς. Ο 24χρονος αστέρας ακολουθεί τα χνάρια του Κριστιάνο Ρονάλντο και στόχος του δεν είναι άλλος πέρα από το να γίνει ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών!

Οι οδηγίες του εισακούστηκαν, αφού ο Κιλιάν Εμπαπέ και οι παρέα του σκόραραν άλλα επτά στο δεύτερο ημίχρονο για να προσφέρουν στον κόσμο αλλά και στον εαυτό τους μια τέλεια βραδιά.

🔴Sportal Sunday Live με ρεπορτάζ Big 5, προκριματικά Euro και πολύ μπάσκετ

Κάντε εγγραφή στο YouTube κανάλι του Sportal.gr για αποκλειστικές συνεντεύξεις, Live Streams και πλούσιο video περιεχόμενο!