Ντεσάν: «Ναι, ο Εμπαπέ δεν είναι όπως συνήθως»

Κιλιάν Εμπαπέ

i

©Intime

Ντεσάν: «Ναι, ο Εμπαπέ δεν είναι όπως συνήθως»

Κώστας Τσιακλής • 18:30 - 09.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 14.08.2024

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε για τον Κιλιάν Εμπαπέ και παραδέχθηκε πως ο 24χρονος δεν βρίσκεται και στην καλύτερη του κατάσταση.

Ο προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε για την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ και είπε πως ο Γάλλος φορ δεν παίζει όπως συνήθως και δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

Η Εθνική Γαλλίας προετοιμάζεται για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ολλανδία (13/10) για την 6η αγωνιστική των ομίλων των προκριματικών του EURO 2024. Στον ίδιο όμιλο βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας και το παιχνίδι ίσως αποδειχθεί καθοριστικό στην προσπάθεια της να προκριθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο προπονητής των Γάλλων, Ντιντιέ Ντεσάν, μίλησε ενόψει της εν λόγω αναμέτρησης και κλήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση του Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του το τελευταίο διάστημα. Ο Γάλλος τεχνικός λοιπόν μεταξύ άλλων παραδέχθηκε πως ο 24χρονος δεν παίζει όπως συνήθως και δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα.

«Δεν παίζει όπως συνήθως, δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα. Για ένα παίκτη σαν εκείνον φαίνεται περισσότερο. Παρόλα αυτά κόντρα στη Ρεν έκανε τον εαυτό του περισσότερο διαθέσιμο για τους συμπαίκτες του, ήταν πιο κινητικός και έκανε πολλές ενέργειες. Με όλα αυτά που έγιναν το καλοκαίρι έχει το δικαίωμα να διανύει μια περίοδο που είναι λιγότερο αποτελεσματικός. Θα του μιλήσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντεσάν.

Ο ίδιος μίλησε και για τον Πολ Πογκμπά που βρέθηκε θετικός σε τεστοστερόνη και στην αντιανάλυση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, που θα αγγίζει μέχρι και τα 4 χρόνια μακριά από το ποδόσφαιρο. Ο Ντεσάν εξέφρασε την απογοήτευση του για αυτό το γεγονός λέγοντας: 

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος για τον Πολ, αυτό που του συμβαίνει, του πέφτουν πολλά στο κεφάλι αυτή τη στιγμή. Θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, μια μακρά διαδικασία. Με τη σημαντική σχέση που έχω μαζί του και την υποστήριξη των παικτών, στεναχωριέμαι. Η επιστροφή του; Δεν μπορώ να απαντήσω, δεν πρόκειται να έχω κατηγορηματική ή ριζοσπαστική θέση. Δεν ξέρω τι θα έχει το μέλλον του».