Ντεσάν: «Ο Εμπαπέ δεν είναι ρομπότ ή υπεράνθρωπος»

O Εμπαπέ με τον Ντεσάν

Ντεσάν: «Ο Εμπαπέ δεν είναι ρομπότ ή υπεράνθρωπος»

Νεφέλη Μπισμπίκη 12:11 - 03.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:13 - 03.09.2024

Η περίοδος που ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν σκόραρε έλαβε τέλος την Κυριακή και με αφορμή την διακοπή για το Nations League, o προπονητής της Εθνικής Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, σε συνέντευξη τύπου δεν δίστασε να υπερασπιστεί τον Γάλλο διεθνή για όλη την κριτική που δέχεται το τελευταίο διάστημα.

Από την ώρα που ο Κιλιάν Εμπαπέ πάτησε το πόδι του στην Μαδρίτη, όλα τα φώτα είναι στραμμένα πάνω του. Τρία παιχνίδια χωρίς γκολ, ήταν πολλά για το νέο απόκτημα της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως λέει και ο ίδιος, μέχρι που την περασμένη Κυριακή κόντρα στην Μπέτις, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δύο φορές.

Μία διακοπή περίπου δύο εβδομάδων για το Νations League, όπου ο Εμπαπέ θα συμμετέχει με την χώρα του στον πρώτο αγώνα απέναντι στην Ιταλία, ήταν η ευκαιρία να ακούσουμε τον Ντεσάμπ να τοποθετείται πάνω στο «καυτό» ζήτημα που έχει ως πρωταγωνιστή τον 25χρονο επιθετικό. Στην πρώτη συνέντευξη τύπου όπου παραχώρησε ο Γάλλος προπονητής, τόνισε πως η ομάδα του είναι καλύτερη όταν είναι ο Εμπαπέ εκεί, ενώ όταν έγινε η ερώτηση για τον αν αυτά τα δύο γκολ απέναντι στην Μπέτις του έφεραν μία ανακούφιση, εκείνος δήλωσε:

Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ
LA LIGA

09:32 - 03.09.2024

Τίτλος, κριτική και τρία γκολ: Ο δύσκολος «μήνας του μέλιτος» του Εμπαπέ με τη Ρεάλ

Ο Κιλιάν Εμπαπέ έκλεισε σχεδόν ένα μήνα ως παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Αν και δεν κύλησαν όλα ιδανικά στα πρώτα του βήματα, ο Γάλλος αστέρας έχει ήδη ένα τρόπαιο και τρία γκολ με τη φανέλα των Μαδριλένων.

«Δεν χρειάζεται να νιώθω ανακούφιση, προφανώς είμαι χαρούμενος για εκείνον, ακόμα κι αν είχε ήδη σκοράρει από το πρώτο παιχνίδι. Ο Κιλιάν είναι συνηθισμένος σε αυτό στην καθημερινότητά του, θέτει πολύ υψηλά στάνταρ. Ο προπονητής του Κάρλο Αντσελότι δεν ανησυχούσε και ούτε εγώ» .

«Η γαλλική ομάδα είναι καλύτερη όταν είναι εκεί ο Κιλιάν . Από εμπειρία, το να είσαι στη γαλλική ομάδα είναι ένα διάλειμμα που είναι καλό για πολλούς από αυτούς. Δεν ήταν αποτελεσματικό - στην αρχή - αλλά μίλησα μαζί του και αισθάνεται καλά. Προφανώς δεν είναι ακόμα στην καλύτερη στιγμή του, αλλά δεν είναι ρομπότ ή υπεράνθρωπος. Οι προσδοκίες είναι μεγάλε», συμπλήρωσε.

Από το 2017 που έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Γαλλίας, έχει σκοράρει 48 γκολ σε 83 αγώνες, ενώ είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία των «τρικολόρ», και όπως λένε πολλοί, αυτή η διακοπή θα τον βοηθήσει να ξεφύγει από την πίεση του πρωταθλήματος.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!