Ντεσάν: «Ο Εμπαπέ είναι ο Εμπαπέ και δεν μπορεί να συγκριθεί»

O Εμπαπέ με τον Ντεσάν

Ντεσάν: «Ο Εμπαπέ είναι ο Εμπαπέ και δεν μπορεί να συγκριθεί»

Sportal newsroom 12:52 - 22.06.2024

Το εγκώμιο έπλεξε στον Κιλιάν Εμπαπέ ο Ντιντιέ Ντεσάν, όταν ρωτήθηκε για την απουσία του στο παιχνίδι Ολλανδία - Γαλλία.

Η Γαλλία έμεινε στο 0-0 εναντίον της Ολλανδίας σε ένα παιχνίδι που είχε πολλές καλές στιγμές. Μεγάλος απόντας του αγώνα ήταν ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος τραυματίστηκε στην πρεμιέρα των «μπλε» στο Euro 2024, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης εναντίον της Αυστρίας.

Η απουσία του ήταν κρίσιμη για αρκετούς φιλάθλους, οι οποίοι τόνιζαν πως ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να χαρίσει στην ομάδα του το τρίποντο. Αυτό κλήθηκε να σχολιάσει μετά το τέλος του αγώνα ο Ντιντιέ Ντεσάν, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον 25χρονο άσο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντεσάν:

«Ο Κιλιάν είναι ο Κιλιάν, δεν μπορεί να συγκριθεί με τους άλλους. Ο Μπαρκολά έχει ικανότητες και γι’ αυτό είναι μαζί μας. Σε έναν τέτοιο αγώνα δεν είναι ποτέ εύκολο. Δίστασα να τον βγάλω στο τέλος για να κάνω τη διαφορά, αλλά η ομάδα ήταν ισορροπημένη. Δημιουργούσαμε κίνδυνο και αμυνόμασταν καλά»

Λυπάμαι μόνο για την αποτελεσματικότητα. Παίξαμε ένα παιχνίδι μεγάλης έντασης. Η Ολλανδία ήταν πιο προσεκτική από ό,τι συνήθως. Σε σύγκριση με τους αντιπάλους μας, είχαμε 36 ώρες λιγότερο χρόνο αποθεραπείας. Αλλά ανταποκριθήκαμε. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό για να ανακάμψουμε.

Πρέπει να σκοράρεις. Θα το αναλύσουμε και ελπίζουμε να βελτιωθούμε στο επόμενο παιχνίδι για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον στόχο μας για να φτάσουμε στον επόμενο γύρο. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και ήμουν χαρούμενος με αυτό που πέτυχαν οι παίκτες μου, αν και είμαι απογοητευμένος από την έλλειψη αποτελεσματικότητάς μας μπροστά στο τέρμα».

Θυμίζουμε πως ο Κιλιάν Εμπαπέ τραυματίστηκε στον αγώνα της Γαλλίας με την Αυστρία, όταν συγκρούστηκε στον αέρα με τον Ντάνσο. Ο ίδιος μάτωσε, τελικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο και οι ιατροί έκριναν πως θα πρέπει να μείνει εκτός αγώνων μέχρι την ολοκλήρωση της φάσης ομίλων. Εφόσον περάσει η Γαλλία, ο 25χρονος θα μπορέσει να παίξει αλλά φορώντας ειδική μάσκα.