Σφοδρή επίθεση Ντι Μαρία σε Φαν Χάαλ: «Είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ»

Λουίς Φαν Χάαλ - Άνχελ Ντι Μαρία - Φωτ. IMAGO

Σφοδρή επίθεση Ντι Μαρία σε Φαν Χάαλ: «Είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ»

Κώστας Τόπας 12:46 - 13.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 13.09.2024

Ο Άνχελ Ντι Μαρία έπαιξε υπό τον Λουίς Φαν Χάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και, παρόλο που ήταν πριν από δέκα χρόνια, δεν χάνει την ευκαιρία να μιλήσει με τα χειρότερα λόγια για τον Ολλανδό τεχνικό.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία και ο Λούις Φαν Χάαλ δεν είχαν καλές σχέσεις από τότε που γνωρίστηκαν στην Premier League. Έχουν ήδη γίνει πολλές ανταλλαγές λέξεων μεταξύ τους από τότε που ο Αργεντινός έπαιξε υπό τον Ολλανδό τη σεζόν 2014/15 και παρόλο που έχουν περάσει δέκα χρόνια από εκείνη τη στιγμή, δεν έχουν ξεχάσει πώς ήταν εκείνη η χρονιά στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ενα πραγματικό φιάσκο.

Στα 36 του ο Ντι Μαρία κατάφερε να κάνει μια ονειρεμένη καριέρα. Ξεκίνησε από τη Ροζάριο Σέντραλ και κατάφερε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς από τους σημαντικούς συλλόγους του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όπως η Μπενφίκα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Γιουβέντους. Πρωταθλητής σχεδόν όλων όσων έχει αγωνιστεί -του λείπουν μόνο οι αγγλικοί και ιταλικοί τίτλοι στο παλμαρέ του- ήταν ξεκάθαρος με έναν από τους προπονητές του.

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντι Μαρία στον τελευταίο του αποχαιρετισμό με την Αργεντινή (vids)
REST OF THE WORLD

08:51 - 06.09.2024

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντι Μαρία στον τελευταίο του αποχαιρετισμό με την Αργεντινή (vids)

Οι οπαδοί της Αργεντινής τίμησαν τον Άνχελ Ντι Μαρία πριν από τη νίκη της «Αλμπισελέστε» επί της Χιλής (3-0), μετά το γεγονός ότι ο άλλοτε αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης αποσύρεται από την εθνική του ομάδα.

«Ο Λουίς Φαν Χάαλ είναι ο χειρότερος προπονητής που είχα ποτέ και δεν θα κουραστώ ποτέ να το λέω», είπε σε ένα ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο «Breaking Down the Wall». Αν και δεν σταμάτησε εκεί και ήθελε να του θυμίσει εκείνη τη στιγμή που ο Ντι Μαρία, με την Αργεντινή, πέτυχε τη νίκη επί της Ολλανδίας του Φαν Χάαλ στο Κατάρ το 2022: «Τους νικήσαμε στα πέναλτι, αν και είπε ότι δεν θα το κάναμε, γιατί ήξερε τα... πάντα. Ας πούμε ότι έφαγε τα λόγια του στο τέλος», κατέληξε ο Ντι Μαρία.

Και ότι τη σεζόν που συνέπεσαν, ο Άνχελ Ντι Μαρία ήταν ένας σημαντικός παίκτης για τον Λούις Φαν Χάαλ. Ο Αργεντινός κατέληξε να παίζει 32 παιχνίδια εκείνη τη σεζόν στα οποία σκόραρε μόνο τέσσερα γκολ. Χαμηλοί αριθμοί με τους οποίους ο Ολλανδός προπονητής του έχει επιτεθεί σε αρκετές περιπτώσεις.

«Ο Ντι Μαρία λέει ότι ήταν το πρόβλημά μου. Τον έβαλα σε όλες τις θέσεις επίθεσης. Μπορείτε να το δείτε. Δεν με έπεισε ποτέ σε καμία από αυτές τις θέσεις», είπε σε συνέντευξή του στο BBC το 2019. Μερικά λόγια που ανέπτυξε για να προσπαθήσει να φιμώσει την κριτική του πρώην παίκτη του: «Δεν άντεχε τη συνεχή πίεση στην μπάλα στην Premier League. Αυτό ήταν το πρόβλημά του», ήταν τα λόγια του Φαν Χάαλ.