Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντι Μαρία στον τελευταίο του αποχαιρετισμό με την Αργεντινή (vids)

Άνχελ Ντι Μαρία

i

PrtScr

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Ντι Μαρία στον τελευταίο του αποχαιρετισμό με την Αργεντινή (vids)

Κώστας Τόπας 08:51 - 06.09.2024 / Ανανεώθηκε: 08:51 - 06.09.2024

Οι οπαδοί της Αργεντινής τίμησαν τον Άνχελ Ντι Μαρία πριν από τη νίκη της «Αλμπισελέστε» επί της Χιλής (3-0), μετά το γεγονός ότι ο άλλοτε αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης αποσύρεται από την εθνική του ομάδα.

Έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με την Αργεντινή στις 15 Ιουλίου. Λίγο λιγότερο από δύο μήνες μετά τη νίκη επί της Κολομβίας (1-0) στον τελικό του Copa America, ο Άνχελ Ντι Μαρία τιμήθηκε στο «Μονομεντάλ», πριν από την νίκη της «Αλμπισελέστε» επί της Χιλής (3-0) στο πλαίσιο των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός της Μπενφίκα δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του και τις δύο κόρες του. Ειδικά, όταν στα μάτριξ του γηπέδου έπαιξε ένα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, τα γκολ που πέτυχε και τους τίτλους του με την εθνική του ομάδα.

Το αφιέρωμα από τον Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι, τραυματίας και απόντας από αυτή την αναμέτρηση της Αργεντινής με την Χιλή, του έστειλε τις σκέψεις του σε αυτό το βίντεο. «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να είμαι παρών σε αυτήν την ξεχωριστή βραδιά για εσένα», είπε ο οκτώ φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας. «Σου εύχομαι να απολαύσεις αυτή τη βραδιά, με την οικογένειά σου, τα αγαπημένα σου πρόσωπα για όλα όσα μας προσέφερες. Σε προσωπικό επίπεδο, είπαμε ο ένας στον άλλον όλα όσα έπρεπε. Πες μας ότι είχαμε την ευκαιρία να μοιραστούμε μια χρονιά μαζί, ό,τι ζήσαμε ως εθνική ομάδα».

Συγκινημένος με δάκρυα από τη διασκευή του τραγουδιού του τραγουδιστή Άμπελ Πίντος στο τραγούδι «Μη με ξεχνάς», ο «Φιντέο» έλαβε μια αναμνηστική πλακέτα από τον πρόεδρο της Αργεντινής Ομοσπονδίας, Κλαούντιο Τάπια και ένα αντίγραφο του Copa America. Στη συνέχεια έδωσε μια ομιλία στην ομάδα της οποίας οι παίκτες φορούσαν όλοι φανέλες με το νούμερο «11» προς τιμήν του.

«Είχα την ευκαιρία να παίξω με πολλές γενιές, ήμουν τυχερός που είχα σπουδαίους παίκτες δίπλα μου», είπε ο Ντι Μαρία. «Είχαμε την ατυχία να μην καταφέρουμε τίποτα εκείνα τα χρόνια και την ευκαιρία να κερδίσουμε με τα παιδιά που μοιράζονται αυτή τη στιγμή μαζί μου σήμερα. Γι' αυτό δεν θέλω να ξεχάσω αυτούς που πέρασαν επίσης από εδώ και με δίδαξαν Να συνεχίσω να παλεύω, να κάνω πολλά πράγματα για να μπορέσω να συνεχίσω να είμαι εκεί τους ευχαριστώ για όσα έκαναν, όσα με δίδαξαν στην καριέρα μου.

«Θα είσαι πάντα ο καλύτερος παίκτης και ο καλύτερος πατέρας στον κόσμο»

Ο εξτρέμ της Μπενφίκα βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, συνοδευόμενος από την οικογένειά του και, πριν μιλήσει λίγα λόγια στους οπαδούς που ήταν παρόντες στην κερκίδα, δέχθηκε ένα βίντεο αφιέρωμα, το οποίο περιελάμβανε μια επιστολή που έγραψε η Μία, η μεγαλύτερη κόρη του.

«Αγαπητέ πατέρα, ξέρω ότι πολλοί δεν ήθελαν ποτέ να έρθει αυτή η μέρα, αλλά σήμερα έχει. Μια καριέρα που κράτησε περισσότερα από 16 χρόνια έφτασε στο τέλος της. Υπήρξαν πολλές επικρίσεις, αλλά συνεχίσατε να χτυπάτε το κεφάλι σας στον τοίχο και, μετά από τόση προσπάθεια, ο τοίχος έσπασε.

«Μια μέρα ο τοίχος θα έσπασε, ο τοίχος θα έσπασε!» [Τα λόγια του Ντι Μαρία μετά την κατάκτηση ενός τίτλου με την εθνική ομάδα, θυμούνται στο βίντεο αφιέρωμα].

Έπαιξες για έξι συλλόγους και υπέφερες πολλά χρόνια. Το ποδόσφαιρο όμως πάντα ανταμείβει. Πέτυχες τον μεγαλύτερο στόχο σου, το Παγκόσμιο Κύπελλο και πολλούς ακόμη τίτλους. 35 τίτλοι! Χωρίς αμφιβολία έκανες ένα μεγάλο βήμα στην εθνική ομάδα, όπως και σε άλλους συλλόγους και χώρες και μέρη που θα σημαδεύονται για πάντα... αλλά με τη μαγεία σου φυσικά!

Μεταξύ δακρύων και πόνου, αποχαιρετιστήκαμε με τεράστια αγάπη και στοργή. Τι άλλο να πεις για κάποιον που έδωσε τα πάντα για τη φανέλα; Ξέρω ότι για πολλούς δεν ήσουν ο ήρωας ή πολύ λιγότερο Θεός στην εθνική ομάδα, αλλά, στην καρδιά μου, θα είσαι πάντα ο καλύτερος πατέρας και παίκτης στον κόσμο. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσες να απολαύσεις την καριέρα σου όπως ήθελες και σου άξιζε. Θυμάμαι τα βράδια που γύριζες σπίτι από την προπόνηση και μου έλεγες τι συνέβη. Είμαι σίγουρος ότι η καριέρα σου θα είναι πολύ σημαντική για το μέλλον.

Πολλοί θα σας θυμούνται για τη δουλειά σας και για το ότι έχετε εργαστεί και κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με τους συμπαίκτες σας, όντας ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Αργεντινής. Σας ευχαριστώ που είστε ο καλύτερος πατέρας και σύντροφος στον κόσμο. Υπόσχομαι ότι θα σε συνοδεύω πάντα και σε αυτά τα χρώματα. Θα σου έλεγα πολλά περισσότερα, αλλά μου λείπουν οι λέξεις για να περιγράψω όλα όσα νιώθω. Σ'αγαπώ μπαμπά».

Ο Ντι Μαρία αποσύρεται από την «Αλμπισελέστε» με πέντε τίτλους με ένα Παγκόσμιο Κύπελλο (2022), δύο Copa America (2021, 2024), ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών Νότιας Αμερικής και Ευρώπης (2022) και ένα τρόπαιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!