Ρουί Κόστα: «Ο Ντι Μαρία θα μείνει στην Μπενφίκα για ακόμη μία σεζόν»

Ντι Μαρία

i

© Imago

Ρουί Κόστα: «Ο Ντι Μαρία θα μείνει στην Μπενφίκα για ακόμη μία σεζόν»

Sportal newsroom 09:20 - 21.07.2024

Ο πρόεδρος της Μπενφίκα, Ρουί Κόστα, πήρε θέση για το μέλλον του Ντι Μαρία.

Ο Άνχελ Ντι Μαρία θα παραμείνει κάτοικος Λισαβόνας και την επόμενη σεζόν. Την παραμονή του στην Μπενφίκα επιβεβαίωσε ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, Ρουί Κόστα, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του: «Ο Ντι Μαρία συμφώνησε και θα παραμείνει μαζί μας για ακόμη μια σεζόν».

Θυμίζουμε πως το συμβόλαιο του 36χρονου Αργεντίνου έληξε στις 30 Ιουνίου, ωστόσο οι «Αετοί» θα υπογράψουν νέα συνεργασία με ορίζοντα το καλοκαίρι του 2025, ενώ την περασμένη σεζόν ο ίδιος μέτρησε συνολικά 117 γκολ και 15 ασίστ σε 48 συμμετοχές.

Η τιμητική φανέλα που έκαναν δώρο οι παίκτες στον Ντι Μαρία για το τελευταίο παιχνίδι με την Αργεντινή

Ο τελικός της Αργεντινής με την Κολομβία για το Copa America ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Ανχέλ Ντι Μαρία με την «Αλμπισελέστε». Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπενφίκα μετά τον ημιτελικό με τον Καναδά είχε δηλώσει πως έπειτα από τον τελικό θα σταματήσει από την εθνική του ομάδα.

«Δεν είμαι έτοιμος για το τελευταίο μου παιχνίδι με την εθνική ομάδα, αλλά είναι η ώρα. Ονειρεύτηκα να συμβεί αυτό με αυτό τον τρόπο και κατέληξε να γίνει, φτάνοντας άλλον ένα τελικό. Οι συμπαίκτες μου ήδη ήξεραν πως δεν θα επιστρέψω, αυτό είχε ήδη αποφασιστεί. Εκείνοι υποστηρίζουν την απόφασή που πήρα. Είναι ενοχλημένοι, αλλά έχει ήδη συμβεί. Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι που μένει. Είναι το τελείωμα στο όνειρο που θα επιθυμούσα.

Αισθάνομαι σαν να είμαι έτοιμος να συνεχίσω, αλλά νομίζω είναι η σωστή στιγμή (να φύγω). Αυτό είναι. Έδωσε ότι είχα να δώσω. Υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι. Έδωσα την ζωή μου για την φανέλα αυτή και νομίζω πως είναι η σωστή στιγμή να πω αντίο. Έχει αποφασιστεί. Δεν υπάρχει επιστροφή. Θα τους δω στα προκριματικά στην Αργεντινή», ήταν τα λόγια του μεταξύ άλλων.

Λίγες ώρες πριν από τον τελικό λοιπόν, η αποστολή της Αργεντινής έκατσε να δειπνήσει και σε κάποιο σημείο, ο αρχηγός Λιονέλ Μέσι έδωσε ένα ιδιαίτερο δώρο στον Ντι Μαρία για τα όσα πρόσφερε στην ομάδα. Ήταν μια φανέλα με το νούμερο «11» και έγραφε, «Ευχαριστούμε πολύ Φιντέο (είναι το παρατσούκλι του)».

Με την Αργεντινή ο 36χρονος έχει κατακτήσει δύο Copa America, ένα Μουντιάλ και ένα Χρυσό Μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.