Ενοχλημένη η Ντιναμό Κιέβου για τα φιλικά της Φενέρμπαχτσε στη Ρωσία: «Ομάδα χωρίς ντροπή»

Ενοχλημένη η Ντιναμό Κιέβου για τα φιλικά της Φενέρμπαχτσε στη Ρωσία: «Ομάδα χωρίς ντροπή»

Δημήτρης Χούπης 17:50 - 09.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:01 - 14.08.2024

Η Φενέρμπαχτσε έδωσε φιλικά στη Ρωσία, κάτι που έφερε την αντίδραση της Ντιναμό Κιέβου, η οποία την χαρακτήρισε ομάδα χωρίς ντροπή.

Η κόντρα μεταξύ της Ντιναμό Κιέβου με τη Φενέρμπαχτσε συνεχίζεται. Η τουρκική ομάδα θα δώσει φιλικά στη Ρωσία με αντιπάλους τη Ζενίτ, τον Έρυθρό Αστέρα και τη Νέφτσι. «Πήγατε κάνατε τουρ για να κερδίσετε χρήματα και παίζετε και παίξατε με αυτούς», ήταν τα λόγια της ουκρανικής ομάδας.

Ενώ την ίδια ώρα συνέχισε την ανακοίνωσή της λέγοντας: «Όταν οι οπαδοί φώναξαν το όνομα της χώρας του δολοφόνου και ήρθαν στον αγώνα με τη Ντιναμό με τις μάσκες του βασικού σαδιστή της Ευρώπης, ο σύλλογός σας ήταν σιωπηλός. Τώρα είναι σαφές γιατί. 

Ολόκληρος ο πολιτισμένος κόσμος έχει συσπειρωθεί ενάντια στην επιθετικότητα και τις σφαγές. Είστε μια ομάδα χωρίς ντροπή και τιμή».

Την περασμένη σεζόν οι δύο ομάδες είχαν έρθει αντιμέτωπες για τα προκριματικά του Champions League, όταν οι οπαδοί της Φενέρ φώναζαν το όνομα του Βλάντιμιρ Πούτιν. Ως αποτέλεσμα αυτού η UEFA πήρε την απόφαση να τιμωρήσει την ομάδα της Κωνσταντινούπολης. 

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου είχε δώσει στη Φενέρ πρόστιμο πενήντα χιλιάδων ευρώ, αλλά και το κλείσιμο μιας κερκίδας για το επόμενο ευρωπαϊκό. Η ομάδα τότε είχε πει ότι αυτή η κίνηση των οπαδών δεν αντιπροσώπευε τον σύλλογο, ενώ ακόμα δεν έχει απαντήσει στην τότε ανακοίνωση της Ντιναμό.