Όταν ο Αλμέιδα νικούσε και απέκλειε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Μπίστσαν
i

© Grazia Neri/ALLSPORT

Όταν ο Αλμέιδα νικούσε και απέκλειε τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Μπίστσαν

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 19:41 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:14 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ είναι έτοιμη να «κονταροχτυπηθεί» με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ματίας Αλμέιδα θα αντιμετωπίσει τον Ίγκορ Μπίστσαν στο «Μαξιμίρ»...

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο «Μαξιμίρ» για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League. Κανονικά το πρώτο ματς των δύο ομάδων ήταν προγραμματισμένο να γίνει την περασμένη Τρίτη (8/8) στην «OPAP Arena», όμως μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, η UEFA άλλαξε τη σειρά των παιχνιδιών, με τη ρεβάνς να έχει οριστεί το Σάββατο (19/8, 21:45).

Αυτό που μπορεί να μην ξέρουν πολλοί είναι ότι ο Ματίας Αλμέιδα έχει ξαναπατήσει στο «Μαξιμίρ» στο παρελθόν και μάλιστα έχει ωραίες αναμνήσεις από από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και τον Ιγκόρ Μπίτσαν. Αρκέι να γυρίσουμε στο μακρινό 2000, όταν ο «Πελάδο» έκανε καριέρα ως ποδοσφαιριστής.

Τότε λοιπόν, και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου του 2000, η Πάρμα υποδεχόταν στο «Ένιο Ταρντίνι» την Ντιναμό Ζάγκρεμπ για τον β’ γύρο του Κυπέλλου UEFA με τον Ιγκόρ Μπίστσαν να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο Αλμέιδα ήταν στο αρχικό σχήμα της ιταλικής ομάδας, η οποία επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ του Μάρσιο Αμορόσο (61', 78').

Στη ρεβάνς του Ζάγκρεμπ ο Αλμέιδα δεν ήταν στις βασικές επιλογές του Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όμως πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 74ο λεπτό ως αλλαγή. Και παρότι η ομάδα του δεν πήρε τη νίκη (1-1), πανηγύρισε την πρόκριση μέσα στο «Μαξιμίρ»

Μένει να φανεί αν ο «Πελάδο» θα φύγει νικητής και σήμερα από το Ζάγκρεμπ...