«Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη στήριξη - Δεν έχουμε λόγια για αυτό που συνέβη»: Η τοποθέτηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ
i

© Intime

«Ευχαριστούμε τον κόσμο μας για τη στήριξη - Δεν έχουμε λόγια για αυτό που συνέβη»: Η τοποθέτηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ

Τζιοβάνι Ζάκαρη 18:06 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.08.2024

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ τοποθετήθηκε επίσημα μέσω του Facebook για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ, τονίζοντας πως δεν έχει λόγια για τα όσα συνέβησαν στην «OPAP Arena». Παράλληλα, ευχαρίστησε τους οπαδούς της, που βρίσκονταν στο πλευρό της όλο αυτό το διάστημα.

Ένα φινάλε-δράμα περιλάμβανε η αναμέτρηση της ΑΕΚ εναντίον της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με την Ένωση να σκοράρει στην τελευταία φάση του αγώνα και να πετάει εκτός Champions League τους Κροάτες. Τα Μέσα της χώρας έμειναν με το παράπονο του αποκλεισμού, το οποίο εξέφρασε και η ίδια η ομάδα μέσω Facebook.

Πιο αναλυτικά, η αντίπαλος της Ένωσης, μετά το τέλος του αγώνα ανάρτησε μία δημοσίευση, στην οποία υποστήριζε πως το «ποδόσφαιρο είναι σκληρό». Παράλληλα, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ ευχαρίστησε τον κόσμο της, για τη στήριξη που της πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα.

«Είναι δύσκολο να βρεις τις κατάλληλες λέξεις μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο είναι σκληρό, άλλοτε παίρνει, άλλοτε δίνει. Σας ευχαριστούμε για την απίστευτη υποστήριξη που νιώσαμε πραγματικά τις τελευταίες μέρες! Ας συνεχίσουμε μαζί», ανέφερε στο ποστ της η ομάδα της Κροατίας. 

Οι Κροάτες διαμαρτύρονται για τη διαιτησία: «Το ματς έπρεπε να είχε λήξει - δεν μετρούσε το γκολ του Βίντα»

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια αδιανόητη ανατροπή απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και με γκολ του Ντομαγκόι Βίντα στο 90+10' προκρίθηκε στα playoff του Champions League. Αυτό το γκολ δεν άφησε καθόλου τους Κροάτες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη διαιτησία, λέγοντας ότι το ματς έπρεπε να είχε λήξει πριν την κεφαλιά του συμπατριώτη τους.

Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει με 0-2 από τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και να είναι με το 1.5 πόδι εκτός Champions League. Η 'Ενωση δεν το έβαλε κάτω και πραγματοποίησε μια αδιανόητη ανατροπή. Αρχικά ο Σέρχιο Αραούχο μείωσε σε 1-2 στο 90+2' και ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι στο 90+10', με τον Λιβάι Γκαρσία να αστοχεί από την άσπρη βούλα όμως ο Βίντα πήρε το ριμπάουντ και με κεφαλιά έκανε το 2-2 και έστειλε τους «κιτρινόμαυρους» στην επόμενο γύρο.

Αυτή η φάση δεν άφησε καθόλου ικανοποιημένους τους Κροάτες που διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Δύο διαιτητές της χώρας λοιπόν μίλησαν στο Sata24 και ανέτρεξαν στους κανονισμούς και θεωρούν ότι το παιχνίδι θα έπρεπε να είχε λήξει πριν την κεφαλιά του Βίντα. Όπως αναφέρεται, όταν ένα πέναλτι είναι η τελευταία φάση του αγώνα, ο διαιτητής θα πρέπει να σφυρίξει τη λήξη αμέσως μετά το χτύπημα ανεξαιρέτως αν η μπάλα θα καταλήξει στα δίχτυα ή αν θα την αποκρούσει ο τερματοφύλακας.

Οι Κροάτες λοιπόν ισχυρίζονται ότι ο διαιτητής, Έσπερ Έσκας, θα έπρεπε να ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές ότι αυτό είναι το τελευταίο χτύπημα του αγώνα και ακολούθως να τους στείλει στο κέντρο του γηπέδου για να μην εμπλακεί κάποιος άλλος στη φάση. Τέλος έγινε και αναφορά στη θέση του Βίντα και αναφέρθηκε ότι αν ο Κροάτης αμυντικός πατούσε μέσα στην περιοχή την ώρα της εκτέλεσης του Λιβάι Γκαρσία τότε θα έπρεπε να ακυρωθεί το γκολ.

Έξαλλοι με τον Βράνιες οι Κροάτες: Έγραψε «βιασμός» πανηγυρίζοντας την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό (pics)
CHAMPIONS LEAGUE

17:15 - 20.08.2023

Έξαλλοι με τον Βράνιες οι Κροάτες: Έγραψε «βιασμός» πανηγυρίζοντας την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό (pics)

Ο Όγκνιεν Βράνιες ανάρτησε δύο stories στον προσωπικό του λογαριασμό του Instagram, μέσα από τα οποία πανηγύρισε την πρόκριση της ΑΕΚ επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μάλιστα οι Κροάτες ήταν έξαλλοι μαζί του.

Τελικά το τέρμα μέτρησε κανονικά και έτσι η ΑΕΚ έκλεισε θέση για τα playoff του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αντβέρπ. Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στο Βέλγιο την ερχόμενη Τρίτη (22/08) στις 22:00.