Η UEFA τιμώρησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Χωρίς οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια τη φετινή σεζόν

Ντιναμό Ζάγκρεμπ

i

©Intime

Η UEFA τιμώρησε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Χωρίς οπαδούς στα εκτός έδρας παιχνίδια τη φετινή σεζόν

Κώστας Τόπας 08:16 - 20.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:08 - 14.08.2024

Η UEFA ανακοίνωσε πως την τιμωρία των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ από όλα τα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Η UEFA, ύστερα από την σπουδαία πρόκριση της ΑΕΚ, γνωστοποίησε πως αποφάσισε να επιβάλλει τη συγκεκριμένη τιμωρία στην κροατική ομάδα για όλα όσα συνέβησαν στη φρικτή δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια τη Δευτέρα 8 Αυγούστου.

Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χαρακτήρισε τους οπαδούς - ταξιδιώτες της Ντινάμο ως «υψηλού κινδύνου», κρίνοντας τελικά θεμιτό να επιβάλλει στο κλαμπ το μίνιμουμ των ποινών, ενώ παράλληλα ζητάει καλύτερο πλάνο από τους Κροάτες για να εξαλείψει τα φαινόμενα βίας που σχετίζονται με το οπαδικό τους κίνημα. Τέλος, ζήτησε κι εκθέσεις από το κλαμπ σε αυστηρό ύφος.

Η συγκεκριμένη ποινή της UEFA θα ισχύσει άμεσα, καθώς η Ντιναμό Ζάγκρεμπ δεν θα μπορεί να έχει στο πλευρό τους φιλάθλους της για την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, την οποία θα συναντήσει στο Europa League μετά τον αποκλεισμό της από την ΑΕΚ.