Γιατί στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ βλέπουμε τα αρχικα «GNK» και τι σημαίνουν
i

© PrtScr

Γιατί στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ βλέπουμε τα αρχικα «GNK» και τι σημαίνουν

Sportal newsroom 23:35 - 20.08.2024

Το... διαφορετικό όνομα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και η σημασία του.

Η δράση στο Champions League συνεχίζεται, με τις σημερινές (20/8) αναμετρήσεις για τα playoffs να βρίσκονται στο επίκεντρο. Μία από αυτές που έχουν τραβήξει τα περισσότερα βλέμματα, είναι δίχως αμφιβολία αυτή ανάμεσα σε Ντίναμο Ζάγκρεμπ και Καραμπάγκ στο Μάξιμιρ.

Πρόκειται για μία άκρως αμφίρροπη «μάχη» με φόντο την πρόκριση στα... αστέρια. Αυτό που παρατηρείται στην τηλεοπτική μετάδοση, είναι το... διαφορετικό όνομα των Κροατών στο πινακάκι που δείχνει το σκορ και το λεπτό. Συγκεκριμένα, αυτό που μπορείτε να διαπιστώσετε είναι πως το όνομα της Ντιναμό δεν αναγράφεται ως «DZG» όπως συνηθίζεται, αλλά ως «GNK».

Πρόκειται για τα αρχικά (Gradanski Nogometny Klub) που συνοδεύουν πάντοτε την επίσημη ονομασία της ομάδας και όσον αφορά στη μετάφραση, είναι η «ομάδα των πολιτών».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!