Βλέπει Άρσεναλ και αφηνιάζει ο Ζότα

Ντιόγκο Ζότα

Βλέπει Άρσεναλ και αφηνιάζει ο Ζότα

Στέλιος Βαρδάκης • 18:03 - 08.01.2024 / Ανανεώθηκε: 10:45 - 14.08.2024

Στην αγαπημένη αντίπαλο του Ντιόγκο Ζότα εξελίσσεται η Άρσεναλ με τον επιθετικό της Λίβερπουλ να εμπλέκεται σε 10 γκολ απέναντι στους «κανονιέρηδες».

Σπουδαία πρόκριση πανηγύρισε η Λίβεπρουλ που πέρασε νικηφόρα από το Λονδίνο, επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-0 μέσα στο «Emirates» και πήρε το εισιτήριο για τους «32» του FA Cup. Με αυτογκόλ του Κίβιορ (80') και γκολ του Ντίαζ (95') η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ πανηγύρισε τη νίκη επί των «κανονιέρηδων» και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ντιόγκο Ζότα δεν βρισκόταν στην βασική 11αδα που παρέταξε ο Κλοπ, ωστόσο πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 59' στη θέση του Χάκπο και κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του καθώς ταλαιπώρησε την άμυνα της Άρσεναλ ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Ντίαζ

Μάλιστα, με αυτή την ασίστ ο Πορτογάλος συνέχισε την παράδοση που έχει στο Emirates να εμπλέκεται σε κάθε γκολ της Λίβερπουλ, είτε σκοράροντας είτε πασάροντας, και στα πέντε παιχνίδια που έχει αγωνιστεί με τους «Κόκκινους» στο συγκεκριμένο γήπεδο. 

Γενικά, ο Ζότα έχει άμεση συμμετοχή σε 10 γκολ απέναντι στην ομάδα του Αρτέτα, έχοντας σκοράρει 8 φορές και βγάζοντας 2 ασίστ σε συνολικά 14 ματς. Με βάση αυτό, η Άρσεναλ είναι η ομάδα που ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχει τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη ομάδα έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του.