Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ

AEK

i

©intime

Για το πρώτο βήμα πρόκρισης στο Ζάγκρεμπ η ΑΕΚ

Κωνσταντίνος Ζήκος • 08:52 - 15.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:15 - 14.08.2024

Ημέρα αγωνιστικής δράσης σήμερα (15/8) για την ΑΕΚ, η οποία θα δώσει, έστω και με καθυστέρηση, τον πρώτο της επίσημο αγώνα για τη νέα σεζόν, στο «Μαξιμίρ» της Κροατίας, απέναντι στη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει με κάθε επισημότητα απόψε η ΑΕΚ, όπου θα αντιμετωπίσει τη πρωταθλήτρια Κροατίας, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, στις 21:00 (Cosmote Sport 2) στο «Μαξιμίρ», για τον τρίτο προκριματικό του Champions League. Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν προγραμματισμένη για τις 8/8, όμως οι σκηνές χάους που εκτυλίχθηκαν το προηγούμενο βράδυ (7/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο θάνατος του Μιχάλη Κατσουρή, έφεραν το ποδόσφαιρο σε «δεύτερη μοίρα».

Η ΑΕΚ ταξίδεψε τη Δευτέρα για το Ζάγκρεμπ και μεταφέρθηκε απευθείας στο ξενοδοχείο. Η αστυνομική δύναμη ήταν πρωτοφανής, αφού τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα, πριν μόλις μια εβδομάδα, ήταν αναγκαίο να αποφευχθούν. Οι «κιτρινόμαυροι» λοιπόν, καλούνται να αντιμετωπίσει την Ντινάμο, κάτω από διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με αυτό που υπολόγιζαν αρχικά, με... αντιστροφή έδρας για το πρώτο παιχνίδι και τεράστια θλίψη. 

Όμως, όπως δήλωσε ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα στο αεροδρόμιο, «η ΑΕΚ θα παίξει για την ιστορία της και για την οικογένεια του Μιχάλη». Σε αυτό μάλιστα δεν στάθηκε μόνο ο τεχνικός της ομάδας, αλλά και ο Γιενς Γιόνσον, στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου

Όσα δήλωσε ο Γιένς Γιόνσον για την τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Είναι προφανώς μια τραγωδία. Και πολύ θλιβερό ότι συνέβη. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια. Ήρθαμε για να παίξουμε ποδόσφαιρο και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε. Είναι δύσκολο, υπάρχουν πράγματα στη ζωή που είναι πάνω από το ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία. Αλλά είμαστε ποδοσφαιριστές, η δουλειά μας είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Και αυτό ήρθαμε να κάνουμε εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην αποστολή που ταξίδεψε στο Ζάγκρεμπ, βρίσκονται τόσο ο Βίντα, όσο και ο Αραούχο, χωρίς να είναι δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθούν. Αντίθετα, εκτός αποστολής, έμεινε ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς