Ντομινίκ Κοτάρσκι: Από... silent-man, η πιο πετυχημένη μεταγραφή του ΠΑΟΚ!

Ντομινίκ Κοτάρσκι

i

© Intime

Ντομινίκ Κοτάρσκι: Από... silent-man, η πιο πετυχημένη μεταγραφή του ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης 09:38 - 07.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:19 - 14.08.2024

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε ο ΠΑΟΚ για τη θέση του τερματοφύλακα τα τελευταία χρόνια.

Ο Ντομινίκ Κοτάρσκι είναι αναμφίβολα η πιο πετυχημένη μεταγραφή του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Ο Κροάτης κίπερ έχει φορέσει τη φανέλα με τον Δικέφαλο στο στήθος 33 φορές, κάτι που μεταφράζεται σε 3159 αγωνιστικά. Σε αυτά έχει πραγματοποιήσει 61 αποκρούσεις, 52 επεμβάσεις και 57 κλεψίμα. Μάλιστα, έχει καταφέρει να δεχθεί και τέσσερις κίτρινες κάρτες.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως το καλοκαίρι, όταν δηλαδή πάρθηκε η απόφαση ο Δικέφαλος να μην συνεχίσει με τον Πασχαλάκη και να αναζητήσει κάτι άλλο, ο 23χρονος τερματοφύλακας ήταν η δεύτερη επιλογή στη λίστα και όχι η πρώτη. Η πρώτη επιλογή αποφάσισε να αγωνιστεί σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Ο Κοτάρσκι επιλέχθηκε από τον ΠΑΟΚ για συγκεκριμένους λόγους. Πέρα από το γεγονός πως είναι εξαιρετικός κάτω από την εστία το μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν η ευχέρεια που έχει με την μπάλα στα πόδια. Ο Λουτσέσκου είχε ζητήσει από τον Μπότο τερματοφύλακα, που να μπορεί να βοηθήσει στο build up της ομάδας και ο Πορτογάλος του τον βρήκε. Ωστόσο, εκτός από τα παραπάνω σημαντικό ρόλο έπαιξε και η... ψυχολογική του καρτέλα με τον τότε προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ, Ζοσέ Μορέιρα να τον χαρακτηρίζει κρύο σαν πέτρα. Το γεγονός πως εκπαιδεύτηκε στον Άγιαξ τον έκανε να ωριμάσει αρκετά γρήγορα παρά το γεγονός πως στον αίαντα δεν έπαιξε.

Για να τον αποκτήσει ο Δικέφαλος το καλοκαίρι έπρεπε να κινηθεί προσεκτικά και στις... σκιές. Ο παίκτης αγωνιζόταν ως δανεικός στη Γκόριτσα από τον Άγιαξ με τους Κροάτες να έχουν οψιόν αγοράς ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αυτοί την ενεργοποίησαν και τότε το έργο των «ασπρόμαυρων» έγινε εύκολο, που κατέβαλλαν δύο εκατομμύρια στην Γκόριτσα και τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη. Οι φήμες θέλουν τους ανθρώπους του Άγιαξ να τηλεφωνούν έξαλλοι στον πρόεδρο της κροατικής ομάδας μετά την πώληση και να τον κατηγορούν για μεταγραφική γέφυρα, ωστόσο ποτέ δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν.

Στην καλοκαιρινή προετοιμασία ο Κοτάρσκι έμοιαζε έξω από τα νερά του. Ωστόσο, τελικά φάνηκε πως όλοι οι υπόλοιποι ήταν έξω από τα νερά τους λόγω του χαρακτήρα. Στον ΠΑΟΚ είχαν συνηθίσει τον φωνακλά-τρελό Πασχαλάκη. Ο Ντομινίκ από την άλλη ήταν το άκρως αντίθετο. Λιγομίλητος, ήσυχος, σοβαρός. Μάλιστα, κάποιοι ποδοσφαιριστές του είχαν βγάλει το παρατσούκλι «silent-man» λόγω του γεγονότος πως σπάνια ακουγόταν η φωνή του.

Σαφώς και χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής, ωστόσο αναμφίβολα μαζί με τον Ίνγκασον πρόκειται για τις δύο σταθερές του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν. Δεν είναι τυχαίο πως οι δυο τους έχουν τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Ο Κοτάρσκι από την πλευρά του βλέπει τον Δικέφαλο ως το ιδανικό μέρος για να εξελιχθεί και να ωριμάσει ακόμα περισσότερο πριν κάνει το... μεγάλο βήμα. Ήδη ιταλικές και γερμανικές ομάδες έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε αυτό. Όμως ακόμη ο ίδιος δεν θεωρεί πως ήρθε η ώρα να αφήσει την Τούμπα.