Νικηφόρα πρεμιέρα για την Ντόρτμουντ με μπροστάρη τον Γκίτενς

Φωτ. IMAGO

i

© Intime

Νικηφόρα πρεμιέρα για την Ντόρτμουντ με μπροστάρη τον Γκίτενς

Sportal newsroom 21:40 - 24.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 24.08.2024

Η Ντόρτμουντ μπήκε με το... δεξί στη νέα σεζόν της Bundesliga, επικρατώντας της Άιντραχτ Φρανκφούρτης με 2-0 στην πρεμιέρα. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Γκίτενς, που σκόραρε δις.

Στα δεκατρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο (μπήκε στο 59ο λεπτό στο παιχνίδι), ο 20χρονος Τζέιμι Μπινόε-Γκίτενς έκρινε την αναμέτρηση στο «Σίγκναλ Ιντούνα Πάρκ», χαρίζοντας στην Ντόρτμουντ τη μεγάλη νίκη με 2-0 επί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Οι Βεστφαλοί μπήκαν με το... δεξί στο νέο πρωτάθλημα της Bundesliga χάρη στα δύο γκολ του νεαρού Άγγλου επιθετικού, ο οποίος κατάφερε να «ξεκλειδώσει» την καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων, αρχικά στο 72' και στη συνέχεια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Νωρίτερα, με το... αριστερό ξεκίνησε η Στουτγάρδη τις υποχρεώσεις της στο γερμανικό πρωτάθλημα της Η περσινή δευτεραθλήτρια Γερμανίας, αποδυναμωμένη μετά την αποχώρηση βασικών στελεχών (Γκιρασί, Ίτο, Άντον), ηττήθηκε 3-1 στην πρεμιέρα από τη Φράιμπουργκ, παρότι προηγήθηκε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Ντεμίροβιτς. Δύο γκολ του Κίμπλερ και ένα του Ντοάν έφεραν την ανατροπή για τους γηπεδούχους, που πανηγύρισαν το «τρίποντο» στην πρεμιέρα.

Η Λειψία απέκτησε τον Αντόνιο Νούσα για να καλύψει το κενό του Ντάνι Όλμο και ο 19χρονος Νορβηγός δείχνει έτοιμος για την πρόκληση. Όπως έκανε και στο ματς κυπέλλου με τη Ροτ Βάις Έσεν, μπήκε αλλαγή και σκόραρε, μόνο που αυτή τη φορά το γκολ του ήταν αυτό που χάρισε τη νίκη (1-0) στους «ταύρους» επί της Μπόχουμ, με τους «κόκκινους ταύρους» μάλιστα να παίζουν στα τελευταία λεπτά με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Όρμπαν.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Γιαννούλης ήταν βασικός και αγωνίστηκε 80 λεπτά στην εντός έδρας ισοπαλία 2-2 της Άουγκσμπουργκ με τη Βέρντερ, ενώ πρωταγωνιστής της πρεμιέρας -σε ατομικό επίπεδο- ήταν ο Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ στο 3-2 της Χόφενχαϊμ επί της νεοφώτιστης Χόλσταϊν Κίελ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ BUNDESLIGA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 2ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ BUNDESLIGA

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA