Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)

UCL Pro Ball London

i

©UEFA

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)

Κώστας Τόπας 10:26 - 28.05.2024 / Ανανεώθηκε: 07:44 - 29.05.2024

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», με την μπάλα της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης να γίνεται γνωστή.

«UCL Pro Ball London». Αυτό είναι το όνομα της μπάλας που πρωταγωνίστησε σε όλες τις νοκ άουτ φάσεις αυτής της διοργάνωσης του Champions League και θα είναι επίσης η πρωταγωνίστρια στον τελικό του Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η μπάλα διαθέτει υψηλή τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένης μιας καινοτόμου υφής επιφάνειας PRISMA που παρέχει στους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης ακόμη μεγαλύτερη ακρίβεια. Η εξωτερική επίστρωση υφής προσφέρει ασφαλή πρόσφυση και πλήρη έλεγχο, ενώ η θερμικά συνδεδεμένη άνευ ραφής κατασκευή εγγυάται την απόλυτη απόδοση.

Αυτή η μπάλα κρύβει πολλές ακόμη λεπτομέρειες που, ίσως και να μην είναι ορατές από την κερκίδα ή την τηλεόραση. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι ένα έργο τέχνης αποτυπωμένο σε μια μπάλα που στόχο έχει να αναπαραστήσει διάφορα αντιπροσωπευτικά σύμβολα του Λονδίνου, της πόλης που θα φιλοξενήσει τον τελικό. Το πιο εντυπωσιακό, χωρίς αμφιβολία, είναι η παρουσία δύο λιονταριών που βρυχώνται να πολεμούν ανάμεσα στα αστέρια. Ο λόγος;

«Συμβολίζει την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του Ηνωμένου Βασιλείου και της πρωτεύουσάς του, και αντιπροσωπεύει επίσης τη γενναιότητα και τη δύναμη των παικτών και το μεγαλείο του πιο πολυπόθητου τροπαίου στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων», Αυτό αναφέρει η UEFA.

Επιπλέον, όπως είναι προφανές, αυτή η «UCL Pro Ball London» από την Adidas, επίσημο προμηθευτή του Champions League από το 2021, διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία στην αγορά για να εγγυηθεί, τόσο για τους παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στο χρόνο που έρχονται σε επαφή με την μπάλα.

Η περίεργη λέξη που γράφτηκε στην μπάλα για τον τελικό του Champions League του 2024

Ανάμεσα στις πολλές λεπτομέρειες που παρουσιάζει η «UCL Pro Ball London», γράφεται μια περίεργη λέξη: «Οι Πρωταθλητές». Η λέξη δηλαδή με την οποία κλείνει ο επίσημος ύμνος του Champions League, που όπως σε κάθε αγώνα αυτής της διοργάνωσης θα ακουστεί στο preview του τελικού της 1ης Ιουνίου όταν οι 22 πρωταγωνιστές που θα απαρτίσουν τις ενδεκάδες της Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης μπουν στο γήπεδο.

Επιπλέον, πολλές στροφές αυτού του ύμνου είναι γραμμένες στα 12 αστέρια που απαρτίζουν τη μπάλα του Champions League.