Φαβορί στα χαρτιά, αλλά... αουτσάιντερ στην καρδιά η Ρεάλ!
i

Photo by Tom Weller/picture alliance via Getty Images

Φαβορί στα χαρτιά, αλλά... αουτσάιντερ στην καρδιά η Ρεάλ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 18:49 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 18:56 - 01.06.2024

Ο Κάρλο Αντσελότι με μία ατάκα τα είπε όλα για την κατάσταση της Ρεάλ Μαδρίτης πριν τον μεγάλο τελικό του Champions League με την Ντόρτμουντ...

Ο γίγαντας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που ακούει στο όνομα Ρεάλ Μαδρίτης, κοντράρεται το βράδυ του Σαββάτου (01/06, 22:00) με την Ντόρτμουντ στο «Γουέμπλει» για τον μεγάλο τελικό του Champions League. Δέκα χρόνια μετά το «Decima» (όπως το λένε οι Ισπανοί), δηλαδή τον 10ο ευρωπαϊκό τίτλο της, η «Βασίλισσα» έχει έναν και μόνο στόχο.

Να φτάσει στην κατάκτηση του 15ου ευρωπαϊκού τροπαίου, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ, αμφισβητώντας τη λογική του ποδοσφαίρου και εκπληρώνοντας όλα τα όνειρα των οπαδών, που όπως και οι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται σε αυτή την ομάδα, δεν κουράζονται να κερδίζουν και να κατακτούν την κορυφή. Είτε της Ισπανίας, είτε της Ευρώπης.

Μία ματιά να ρίξει κανείς στις στοιχηματικές εταιρείες, θα καταλάβει πως παρότι γενικότερα στους τελικούς δεν συνηθίζεται να υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί, σε αυτόν υπάρχει και είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Και αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει πολύ στους Ισπανούς και κυρίως στον Κάρλο Αντσελότι.

«Πώς μπορούμε να μην φοβόμαστε οταν είμαστε κοντά στην κατάκτηση του Champions League;»

Είναι η πιο έμεπιρη ομάδα στη διοργάνωση; Είναι. Είναι η πολυνίκης του θεσμού; Είναι. Είναι πλέον άνετη όταν έχει μπροστά της τέτοια παιχνίδια, καθώς τα γνωρίζει καλύτερα και από την... παλάμη της; Όχι! Και αυτό ήθελε να το ξεκαθαρίσει ο Κάρλο Αντσελότι, δίνοντας απάντηση σε πολλούς που θεωρούν ότι οι Μαδριλένοι λόγω του «know how» είναι... χαλαροί.

«Πώς μπορούμε να μην φοβόμαστε αν είμαστε κοντά στην κατάκτηση του Champions League; Ακόμα και οι θρυλικές ομάδες φοβούνται», ήταν το μήνυμα του Κάρλο Αντσελότι λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό, με τον Ιταλό να ακυρώνει πολλούς μύθους σχετικά με τον τρόπο προσέγγισης ενός ευρωπαϊκού τελικού. Και υπάρχει και κάτι ακόμα...

Η Ρεάλ έχει βρεθεί σε 17 τελικούς Champions League (Κύπελλο πρωταθλητριών παλαιότερα). Αυτός είναι ο 18ος για εκείνη. Σπάνια όμως ήταν τόσο ξεκάθαρο φαβορί όσο απόψε. Και είναι ένας ρόλος που δεν αρέσει καθόλου στους «μερένχες», οι οποίοι έχουν ταπεινότητα και δίψα, που θα είχε το μεγαλύτερο αουτσάιντερ!