Κάρλο Αντσελότι: Ο βασιλιάς του Champions League και τα ανεπανάληπτα ρεκόρ

Κάρλο Αντσελότι: Ο βασιλιάς του Champions League και τα ανεπανάληπτα ρεκόρ

Γιώργος Σακελλαρίου 00:11 - 02.06.2024 / Ανανεώθηκε: 00:18 - 02.06.2024

Ο Ιταλός τεχνικός Κάρλο Αντσελότι είναι το απόλυτο αφεντικό στο Champions League.

Ο 64χρονος πλέον Κάρλο Αντσελότι ήταν ήδη ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους Champions League στο παλμαρέ του.

Το βράδυ του Σαββάτου στο Γουέμπλεϊ απλά πήγε ένα βήμα παραπέρα με τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μπορούσια Ντόρτμουντ με τον πέμπτο του τίτλο.

Ο Ιταλός προπονητής ήξερε ήδη πώς είναι να κατακτάς το Champions League πριν ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα. Ο Αντσελότι δεν συμμετείχε στον χαμένο τελικό του 1984 με τη Ρόμα λόγω τραυματισμού, αλλά στη συνέχεια κέρδισε δύο φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ως μέσος της Μίλαν.

Ο Αντσελότι είναι λοιπόν ένας από τους επτά που κέρδισαν το Champions League ως προπονητής και ως παίκτης. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Φρανκ Ράικαρντ, ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Γιόχαν Κρόιφ, μεταξύ άλλων, τον συνοδεύουν σε αυτή τη λίστα.

Η πρώτη του νίκη στον τελικό του Champions League, ως προπονητής ήταν το 2003 με τη Μίλαν. Το 2007 κέρδισε το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ με τους «ροσονέρι». Στο μεταξύ, ο Αντσελότι έχασε τον θρυλικό τελικό του 2005 από τη Λίβερπουλ.

Προσκυνήστε τη «Βασίλισσα»: Η Ρεάλ σήκωσε το 15ο στο Γουέμπλεϊ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:58 - 01.06.2024

Προσκυνήστε τη «Βασίλισσα»: Η Ρεάλ σήκωσε το 15ο στο Γουέμπλεϊ!

Η Ντόρτμουντ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες της και το πλήρωσε, με τη «Βασίλισσα» να την... πατάει στην επανάληψη, να πανηγυρίζει τη νίκη με 2-0 και να φτάνει στην κατάκτηση του 15ου Champions League στην ιστορία της.

Ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, κέρδισε τις διοργανώσεις του 2014, του 2022 και τώρα του 2024. Αυτό κάνει τον Αντσελότι τον πρώτο προπονητή που κέρδισε το Champions League πέντε φορές και επίσης τον πρώτο προπονητή που έφτασε στον τελικό έξι φορές.