Η ενδεκαδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον μεγάλο τελικό με την Ντόρτμουντ

Κάρλο Αντσελότι

i

Κάρλο Αντσελότι/©Photo by Marvin Ibo Guengoer - GES Sportfoto /Getty Images

Η ενδεκαδα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον μεγάλο τελικό με την Ντόρτμουντ

Sportal newsroom 19:26 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 19:41 - 01.06.2024

Δείτε τις επιλογές του Κάρλο Αντσελότι όσον αφορά το αρχικό σχήμα της Ρεάλ Μαδρίτης για τον τελικό του Champions League κόντρα στην Ντόρτμουντ.

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρουν τις δυνάμεις τους το βράδυ του Σαββάτου (01/06, 22:00) στο «Γουέμπλεϊ» με μοναδικό στόχο την κατάκτηση της κούπας με τα «μεγάλα αυτιά».

Έχοντας πετύχει μια δύσκολη πρόκριση επί της Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά, κερδίζοντας και τα δύο παιχνίδια με 1-0, η Ντόρτμουντ επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ», μετά την ήττα της το 2012/13 από την Μπάγερν. Για τη γερμανική ομάδα είναι η τρίτη εμφάνιση στον τελικό του Champions League, με τον μοναδικό θρίαμβο να έρχεται το 1997.

Και από την άλλη, οι τελικοί του Champions League είναι δεύτερη φύση για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαδριλένοι έχουν συγκεντρώσει 14 τίτλους στη διοργάνωση όλα αυτά τα χρόνια - επτά περισσότερους από κάθε άλλη ομάδα - και έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν άλλο ένα τρόπαιο στην τροπαιοθήκη τους μετά τη δραματική πρόκριση τους επί της Μπάγερν στα ημιτελικά.

Λίγη ώρα πριν τη σέντρα της σπουδαίας αναμέτρησης ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Γουέμπλεϊ» έγιναν γνωστές οι επιλογές του Κάρλο Αντσελότι όσον αφορά το αρχικό σχήμα της ομάδας του, με τον Ιταλό να μην προχωρά σε εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Κουρτουά, με τους Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρίντιγκερ και Μεντί να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στον άξονα θα είναι οι Καμαβινγκά, Βαλβέρδε και Κροος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Ροντρίγκο και Βινίσιους, με τον Μπέλιγχαμ από πίσω τους.

Η ενδεκάδα της Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Καρβαχάλ, Νάτσο, Ρίντιγκερ, Μεντί, Καμαβινγκά, Βαλβέρδε, Κρόος, Μπέλιγχαμ, Ροντρίγκο, Βινίσιους.