Ο λόγος που ο Ρόις δεν φοράει πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Ντόρτμουντ

Μάρκο Ρόις

i

©Photo by Alex Gottschalk/DeFodi Images via Getty Images/Ideal Images

Ο λόγος που ο Ρόις δεν φοράει πλέον το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Ντόρτμουντ

Κώστας Τόπας 14:13 - 01.06.2024 / Ανανεώθηκε: 14:13 - 01.06.2024

Ο Μάρκο Ρόις έχει αποφασίσει να μην φοράει πλέον στο μπράτσο του το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Ντόρτμουντ.

Το Champions League 2023/2024 φτάνει στο τέλος του. Το βράδυ του Σαββάτου (01/06, 22:00) στο Γουέμπλεϊ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπορούσια Ντόρτμουντ έρχονται αντιμέτωπες στον τελικό της σημαντικότερης διοργάνωσης του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Οι Μαδριλένοι θέλουν να διευρύνουν τον μύθο τους στη διοργάνωση και οι Γερμανοί θέλουν να κερδίσουν το δεύτερο χρυσό τους μετάλλιο.

Το Champions League συνήθως μας αφήνει στιγμές γεμάτες συγκίνηση και συναίσθημα και φέτος δεν θα είναι διαφορετικό. Σε αυτόν τον τελικό θα ζήσουμε δύο επώδυνους αποχαιρετισμούς για τον κόσμο του ποδοσφαίρου στον τελικό: Την αποχώρηση του Τόνι Κρόος από την Ρεάλ και την αποχώρηση του Μάρκο Ρόις από την Μπορούσια Ντόρτμουντ . Η ιστορία του Γερμανού επιθετικού με το κλαμπ της ζωής του είναι μια ιστορία αγάπης και πίστης που θα μπορούσε να τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο αν καταφέρει να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό.

Αντσελότι: Ο «Νονός» της Βασίλισσας με το σηκωμένο φρύδι θέλει το 15ο Champions League για τη Ρεάλ
CHAMPIONS LEAGUE

13:25 - 01.06.2024

Αντσελότι: Ο «Νονός» της Βασίλισσας με το σηκωμένο φρύδι θέλει το 15ο Champions League για τη Ρεάλ

Η καριέρα του Ιταλού προπονητή, Κάρλο Αντσελότι είναι απαράμιλλη στο Champions League. Αυτό άλλωστε έχει δείξει και η ιστορία. Το βράδυ του Σαββάτου (01/06, 22:00) ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, θα επιδιώξει ένα ακόμη μετάλλιο στην πλούσια τροπαιοθήκη του.

Ωστόσο, παρόλο που ο Ρόις αγωνίζεται στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για 12 συνεχόμενες σεζόν (περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη) και είναι θρύλος του συλλόγου, δεν είναι αρχηγός των Βεστφαλών.

Ο λόγος που ο Ρόις δεν είναι αρχηγός

Ο Μάρκο Ρόις είναι ένας άνθρωπος διαφορετικός από τους υπόλοιπους, ένας παίκτης που δεν εγκατέλειψε την ομάδα του όταν το έκαναν οι υπόλοιποι. Η σεζόν 2012/2013 ήταν η πρώτη του εκστρατεία ως παίκτης της πρώτης ομάδας της Ντόρτμουντ και από τότε είναι βασικός παίκτης της γερμανικής ομάδας. Το 2018 έγινε αρχηγός της Μπορούσια, αλλά παραδόξως σταμάτησε να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού το περασμένο καλοκαίρι με δική του απόφαση.

Αν και ο Μάρκο Ρόις είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συνεχόμενες σεζόν με 12, ο Χούμελς έχει παίξει περισσότερες σεζόν από αυτόν στη Μπορούσια Ντόρτμουντ. Από το ντεμπούτο του με τη γερμανική ομάδα τη σεζόν 2007/2008, ο Γερμανός σέντερ μπακ έχει παίξει 14 σεζόν για την ομάδα.

Ωστόσο, δεν το έχει κάνει συνεχόμενα, αφού το 2016 μετακόμισε για να υπογράψει με την Μπάγερν Μονάχου. Έπαιξε τρεις σεζόν στην Allianz Arena και το 2019 επέστρεψε στη Ντόρτμουντ για να επεκτείνει τον θρύλο του. Τώρα, στα 35 του, είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα του βρίσκεται στον τελικό του Champions League.

Απίστευτο: Η Ντόρτμουντ αποφάσισε για γούρι να μείνει σε ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Μπάγερν στον μεταξύ τους τελικό
CHAMPIONS LEAGUE

13:37 - 01.06.2024

Απίστευτο: Η Ντόρτμουντ αποφάσισε για γούρι να μείνει σε ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η Μπάγερν στον μεταξύ τους τελικό

Η αποστολή της Ντόρτμουντ αποφάσισε να καταλύσει στο ξενοδοχείο που είχε διαμείνει η Μπάγερν στον τελικό του Champions League τη σεζόν 2012/12. Τότε που οι Βαυαροί είχαν επικρατήσει των Βεστφαλών με 2-1 στο φινάλε.

Μετά την απόφαση του Ρόις να αποχωρήσει από την αρχηγία, ο Έντι Τέρζιτς και ο Σεμπάστιαν Καλ , προπονητής και αθλητικός διευθυντής της Ντόρτμουντ, αντίστοιχα επέλεξαν τον Έμρε Τσαν ως αρχηγό, ο οποίος είναι στην ομάδα για πέντε χρόνια. Στα 30 του χρόνια, ο Γερμανός μέσος έχει καταφέρει να οδηγήσει άψογα την ομάδα του και έχει παίξει 37 παιχνίδια στα οποία έχει πετύχει δύο γκολ και έχει δώσει δύο ασίστ.