Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει η Ρεάλ αν κατακτήσει το Champions League

Ρεάλ Μαδρίτης

i

©Photo by Naomi Baker/Getty Images/Ideal Images

Το αστρονομικό ποσό που θα λάβει η Ρεάλ αν κατακτήσει το Champions League

Κώστας Τόπας 11:43 - 31.05.2024 / Ανανεώθηκε: 11:45 - 31.05.2024

Πόσα χρήματα θα μπορεί να βάλει στα ταμεία της η Ρεάλ Μαδρίτης σε περίπτωση κατάκτησης του Champions League και πόσα η Ντόρτμουντ.

2,1 δισεκατομμύρια ευρώ σε έπαθλα. Αυτό είναι το ποσό που χορηγεί η UEFA για έπαθλα στο Champions League που ολοκληρώνεται την 1η Ιουνίου. Το ακριβές ποσό που θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο θα αργήσει να ανακοινωθεί, τόσο που δεν είναι ακόμα γνωστό τι ακριβώς πήρε η Μάντσεστερ Σίτι για τη κατάκτηση του τροπαίου με τα μεγάλα «αυτιά» στην Κωνσταντινούπολη λόγω της διανομής του λεγόμενου «market pool».

Ωστόσο αυτό που μπορούμε να πούμε είναι το σύνολο των χρημάτων που θα μπει στα ταμεία για το άθροισμα των αθλητικών προσόντων. Αν είναι η Ρεάλ Μαδρίτης κατακτήσει το Champions League τότε το ποσό θα φτάσει στα 84,5 εκατομμύρια ευρώ, στο σύνολο. Σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε ό,τι αντιστοιχεί στον ιστορικό συντελεστή και στο «market pool», που θα μπορούσε να πλησιάσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Αν είναι η Μπορούσια Ντόρτμουντ η πρωταθλήτρια Ευρώπης, τότε το ποσό θα φτάσει στα 77,9 εκατομμύρια ευρώ λόγω των δύο ισοπαλιών και της μιας ήττας στην αρχική φάση της διοργάνωσης.

Φτάνοντας στη φάση των ομίλων σημαίνει 15,6 εκατομμύρια ευρώ για κάθε ομάδα από τις 32 που μπήκαν στο pot. Κάθε νίκη γεμίζει με 2,8 εκατομμύρια ευρώ τα ταμεία ενός συλλόγου και κάθε ισοπαλία 930.000 ευρώ. Η μετάβαση στη φάση των 16 σήμαινε 9,6 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 10,6 για τους προημιτελικούς, 12,5 για τον ημιτελικό και 20 για τη νίκη στον τελικό, έναντι 15,5 για την ηττημένη ομάδα.

Η ακριβής κατανομή του Champions League 2022-23 δεν έχει ακόμη γίνει γνωστή. Η επιτυχία που σημείωσε η Ρεάλ Μαδρίτης στο Παρίσι το 2022 σήμαινε την άφιξη 133,7 εκατομμυρίων ευρώ στον τρεχούμενο λογαριασμό των «μερένχες». Η φιναλίστ Λίβερπουλ, πήρε 119,9 εκατομμύρια ευρώ. Οι Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι, πήραν 109,6 εκατομμύρια ευρώ και 108,7 εκατομμύρια ευρώ, αντίστοιχα.

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

10:26 - 28.05.2024

Αυτή είναι η μπάλα του τελικού του Champions League και η περίεργη λέξη που είναι γραμμένη πάνω της (vid)

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Champions League στο «Γουέμπλεϊ», με την μπάλα της σπουδαίας αυτής αναμέτρησης να γίνεται γνωστή.

Αυτή η τελική κατανομή επηρεάζεται από τον αριθμό των ομάδων που έχουν προχωρήσει σε γύρους μέσω του «market pool», καθώς και από την ιστορία κάθε συλλόγου. Το νούμερο που μπορεί να πάρει η Ρεάλ φέτος αν κερδίσει το Champions League θα είναι παρόμοιο, αλλά η παρουσία της Μπαρτσελόνα και της Ατλέτικο στα προημιτελικά δεν λειτουργεί προς όφελός της, λόγω του ότι έχουν μέρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.