Ντροπιαστική ήττα για την Ντόρτμουντ: Έχασε 0-4 από την… Πάθουμ Γιουνάιτεντ!

Πάθουμ Γιουνάιτεντ - Ντόρτμουντ - Φωτ. IMAGO

Ντροπιαστική ήττα για την Ντόρτμουντ: Έχασε 0-4 από την… Πάθουμ Γιουνάιτεντ!

Sportal newsroom 20:16 - 21.07.2024

Μία ήττα - ντροπή υπέστη η Ντόρτμουντ στην Μπανγκόγκ, εκεί όπου η Πάθουμ Γιουνάιτεντ τη νίκησε με 4-0 σε ματς που διεξήχθη παρουσία 15 χιλ. κόσμου.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ξεκίνησε την περιοδεία της στην ασιατική επικράτεια. Εκεί, ωστόσο, το πρώτο παιχνίδι ολοκληρώθηκε με... τραγικό τρόπο από την πρωταθλήτρια της Thai League, Πάθουμ Γιουνάιτεντ.

Ο Μέλβιν Λόρενζεν ήταν εκείνος ο οποίος στο 14ο λεπτό έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν ήδη 2-0, με τον Τερασίλ Ντάνγκντα να είναι ο επόμενος σκόρερ της ομάδας. Η χαριστική βολή ήρθε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Γιαροενσάκ Βόνγκορν με τα δικά του τέρματα, στο 65 και το 88', διαμόρφωσε το τελικό 4-0 της Πάθουμ Γιουνάιτεντ.

Ο αγώνας στο «BG Stadium» της Μητροπολιτικής Περιφέρειας της Μπανγκόκ ξεκίνησε με ένα τέταρτο καθυστέρηση λόγω της έντονης βροχόπτωσης που είχε περάσει από την περιοχή μόλις λίγες ώρες νωρίτερα. Παρόλα αυτά, το γήπεδο γέμισε με πάνω από 15.000 θεατές. Για τους παίκτες της Ντόρτμουντ, μετά το παιχνίδι ακολούθησε έντονη προπόνηση με θερμοκρασίες ακόμα στους 30 βαθμούς και τροπικό αέρα.

Κατά την άφιξη το απόγευμα του Σαββάτου, την ομάδα υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο περίπου 500 οπαδοί με φανέλες και πλακέτες με συνθήματα. Για την ομάδα του Σαχίν, το ταξίδι συνεχίζεται για την Ιαπωνία, όπου είναι προγραμματισμένος ο φιλικός αγώνας με την Τζερέτζο Οσάκα για την Τετάρτη.

Αποχώρησε από την Ντόρτμουντ και ο Χούμελς

Μετά τον προπονητή, Έντιν Τέρζιτς, ο Ματς Χούμελς αποχώρησε κι αυτός με τη σειρά του από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ομάδα από τη Βεστφαλία μέσω ανάρτησης στο twitter, έκανε γνωστό ότι ο Γερμανός στόπερ θα αποτελέσει παρελθόν από τον σύλλογο μετά από 13 χρόνια.

Σε αυτό το διάστημα κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Γερμανίας, δύο Κύπελλα, ενώ είχε και συμμετοχή σε δύο τελικούς Champions League. Ο 35χρονος με τη φανέλα της Ντόρτμουντ μέτρησε 508 συμμετοχές, 38 γκολ, αλλά και 23 ασίστ.

«Η Μπορούσια Ντόρτμουντ και ο Ματς Χούμελς λύνουν τη συνεργασία τους. Ο Γερμανός αμυντικός πέρασε πάνω από 13 χρόνια στην ομάδα και άφησε το στίγμα του στον σύλλογο, όπου κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και Κύπελλα με τον σύλλογο, που είχε πολλές επιτυχίες. Είμαστε ευγνώμων για την πετυχημένη πορεία που είχαμε μαζί», έγραψε ο γερμανικός σύλλογος.