Ο «κέρβερος» Ντραγκόφσκι και τα έξι πέναλτι που έχει αποκρούσει με τον Παναθηναϊκό

Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι

i

©Intime

Ο «κέρβερος» Ντραγκόφσκι και τα έξι πέναλτι που έχει αποκρούσει με τον Παναθηναϊκό

Κώστας Τόπας 10:12 - 30.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:12 - 30.08.2024

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι ήταν γι' ακόμη μία φορά εκ των πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης (29/08) επικράτησε της Λανς στα playoffs του Conference League με 2-0 και πήρε την πρόκριση για την League Phase.

Μπροστά σε πάνω από 60 χιλ. φιλάθλους, ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Λανς στα playoffs του Conference League με 2-0. Χάρη στα γκολ των Πελίστρι και Τετέ, η ομάδα του Αλόνσο εξασφάλισε ευρωπαϊκή παρουσία στην τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση.

Πλέον, αυτό που μένει να μάθει είναι το ποιους αντιπάλους θα έχει απέναντί του. Τούτο θα συμβεί το μεσημέρι της Παρασκευής (30/8) και συγκεκριμένα στις 15:30, όπου και είναι προγραμματισμένη η κλήρωση της League Phase του Conference League.

Κόντρα στους Γάλλους, ο Παναθηναϊκός είχε γι' ακόμη μία φορά σε τρομερή μέρα τον τερματοφύλακά του, Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι. Στο 14’ ο Ισπανός Μουνουέρα έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Μλαντέβονιτς στον Περέιρα. Δεν ήταν ξεκάθαρο αν τον βρήκε τον αντίπαλο ο Σέρβος μπακ, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στο 15’ ο Σοτοκά εκτέλεσε το πέναλτι στη δεξιά γωνία, αλλά ο Ντραγκόφσκι έπεσε σωστά κι απέκρουσε κρατώντας το μηδέν για τους πράσινους.

Αυτή ήταν η έκτη φορά που ο Πολωνός πορτιέρε του Παναθηναϊκού λέει «όχι» σε αντίπαλο από την άσπρη βούλα. Η πρώτη φορά ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο απέναντι στον ΠΑΟΚ, όπου ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε πέναλτι των Ντεσπότοφ, Οζντόεφ και Ότο, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Λίγες εβδομάδες πριν, σε ένα ιστορικό παιχνίδι που διεξήχθη στην Ολλανδία, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε τον Άγιαξ, με τους Ολλανδούς να παίρνουν την πρόκριση έπειτα από μια διαδικασία 34 πέναλτι! Σε μεγάλη βραδιά για τους «πράσινους» ήταν ξανά ο Ντραγκόφσκι, ο οποίος δεν επέτρεψε στους Μπρόμπι και Μπας να σκοράρουν από την άσπρη βούλα, δίχως όμως η εμφάνιση αυτή να συνοδευτεί με πρόκριση, καθώς ο Άγιαξ επικράτησε με σκορ 13-12 στη «ρουλέτα» των πέναλτι.

Ο Ντραγκόφσκι, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα από την Ιταλία και τη Σπέτσια τον περασμένο Ιανουάριο ως δανεικός, έχει καταφέρει να συμβάλει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Γι' αυτό και οι οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αγοράσουν τα δικαιώματά του από τον ιταλικό σύλλογο, με τον Πολωνό πορτιέρε να βάζει την υπογραφή του σε τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!