Ο Άντι Κάρολ και μια ιστορία αγάπης με το ποδόσφαιρο: «Με τον μισθό μου δεν μπορώ να πληρώσω ούτε το ενοίκιο»

Ο Άντι Κάρολ - Φωτ. IMAGO

Ο Άντι Κάρολ και μια ιστορία αγάπης με το ποδόσφαιρο: «Με τον μισθό μου δεν μπορώ να πληρώσω ούτε το ενοίκιο»

Κώστας Τόπας 14:56 - 20.10.2024 / Ανανεώθηκε: 14:56 - 20.10.2024

Ο Άγγλος επιθετικός, Άντι Κάρολ που φόρεσε τις φανέλες της Νιούκαστλ, της Λίβερπουλ και της Γουέστ Χαμ, είναι η μεγάλη αναφορά της Μπορντό που έχει βυθιστεί οικονομικά και επιδιώκει την άνοδο στην τρίτη κατηγορία της Γαλλίας.

Στα 35 του πλέον, ο Άντι Κάρολ απέρριψε δύο εκατομμύρια ευρώ από τη Σαουδική Αραβία πριν από λίγους μήνες για να παίξει στη Μπορντό. Ο πρώην αστέρας της Premier League πραγματοποίησε μια πράξη αγάπης που δεν υπάρχει πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που επικεντρώνεται όλο και περισσότερο στις επιχειρήσεις, αποδεχόμενος την πρόταση της γαλλικής ομάδας της τέταρτης Κατηγορίας (National 2, μετά τον υποβιβασμό λόγω χρεών) και η οποία επηρεάζεται πολύ οικονομικά.

Η Νιουκάστλ, η Λίβερπουλ και η Γουέστ Χαμ είναι μερικές από τις μεγάλες ομάδες στις οποίες έχει παίξει. Μάλιστα, αφού ξεχώρισε ως ένας από τους καλύτερους επιθετικούς της Premier League, η Λίβερπουλ πλήρωσε στις «καρακάξες» 41 εκατομμύρια ευρώ για την απόκτηση του, καθιστώντας τον εκείνη την εποχή την πιο ακριβή μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία, για να αντικαταστήσει έναν θρύλο του Άνφιλντ τον Φερνάντο Τόρες. Συνολικά έπαιξε 248 παιχνίδια στη χρυσή κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου στα οποία σημείωσε 54 γκολ και μοίρασε 29 ασίστ.

Άντι Κάρολ: Από τους τελευταίους ρομαντικούς που σήμερα έγινε ήρωας στη Μπορντό με 2.500 ευρώ το μήνα
LIGUE 1

13:51 - 25.09.2024

Άντι Κάρολ: Από τους τελευταίους ρομαντικούς που σήμερα έγινε ήρωας στη Μπορντό με 2.500 ευρώ το μήνα

Ο πρώην αστέρας της Premier League, Άντι Κάρολ πήρε την μεγάλη απόφαση να αγωνιστεί με την Μπορντό στην τέταρτη κατηγορία της Γαλλίας και σήμερα να αποτελεί τον ήρωα της γαλλικής ομάδας.

Η καριέρα του, που δυσκολεύτηκε από τραυματισμούς, τον απώθησε από την Αγγλία και βρήκε το «καταφύγιό» του στη Γαλλία. Πρώτα ήταν η Αμιέν, από τη Ligue 2 και αυτό το καλοκαίρι πήρε την εκπληκτική απόφαση να προσπαθήσει να βοηθήσει τη Μπορντό να σταθεί ξανά στα πόδια της παρά το μεγάλο συμβόλαιο που του υποσχέθηκε το σαουδαραβικό ποδόσφαιρο.

Σήμερα, ο Κάρολ κερδίζει τον ελάχιστο μισθό των 2.500 ευρώ. «Δεν θα σας πω τον ακριβή αριθμό των κερδών μου, αλλά για να σας δώσω μια ιδέα, δεδομένου ότι έχω ζήσει εδώ, έχω νοικιάσει ένα μικρό σπίτι και ο μισθός μου είναι μικρότερος από το ενοίκιο. Αν μετακόμισα στο Μπορντό δεν ήταν λόγω των χρημάτων, είχα προτάσεις να παίξω στη Σαουδική Αραβία, αλλά αυτό δεν με ενδιέφερε», εξήγησε ο έμπειρος στράικερ σε συνέντευξή του στην «L'Équipe».

Με δύο γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια του, ο Κάρολ σήμερα μετράει πέντε τέρματα σε τρία ματς και είναι η μεγάλη ελπίδα για την άνοδο της ομάδας αυτή τη σεζόν. Προφανώς, ο Άγγλος επιθετικός είναι πραγματικό είδωλο στη Μπορντό. Οι φίλαθλοι ξέρουν ότι ήρθε για να τα δώσει όλα και ο ποδοσφαιριστής το δείχνει σε κάθε προπόνηση.

Ο Άντι Κάρολ υπερασπίστηκε τη φανέλα με το εθνόσημο της Αγγλίας μεταξύ 2012 και 2012. Τώρα, απλώς του αρέσει το ποδόσφαιρο: «Αν δεν ήμουν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, θα το έπαιζα ως χόμπι . Γι' αυτό είμαι τυχερός που συνεχίζω να παίζω στην ηλικία μου, σε ένα επίπεδο που το απολαμβάνω και πληρώνομαι γι' αυτό.  Ήμουν στο υψηλότερο επίπεδο, όπου οι άνθρωποι κερδίζουν 100.000 λίρες την εβδομάδα και μετά φτάνουμε στη Γαλλία και τα παιδιά δεν κερδίζουν πουθενά αυτό το ποσό, και έρχονται κάθε μέρα με ενθουσιασμό, δουλεύοντας σκληρά και με Ένα χαμόγελο στα χείλη τους και φεύγουμε από το σπίτι, κάνοντας μπάρμπεκιου και τέτοια πράγματα», εξήγησε.

Χωρίς αμφιβολία είναι η μεγάλη αναφορά της ομάδας. Ο προπονητής του, Μπρούνο Ιρλές, το έκανε πολύ σαφές. «Όταν έχεις έναν ηγέτη με βάρος, που δίνει το παράδειγμα, οι άλλοι γύρω του θέλουν να κάνουν ένα βήμα μπροστά», σημείωσε σχετικά με την επίδραση του Κάρολ στα αποδυτήρια.