«Ο Ακτούρκογλου καθ' οδόν για τον Παναθηναϊκό»
i

© Imago

«Ο Ακτούρκογλου καθ' οδόν για τον Παναθηναϊκό»

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:49 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:28 - 10.08.2024

Τούρκος δημοσιογράφος υποστηρίζει πως ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη Γαλατασαράι για τη μεταγραφή του μεσοεπιθετικού Κερέμ Ακτούρκογλου, με την παρέμβαση και του Ατζούν Ιλιτζαλί.

Το όνομα του Κερέμ Ακτούρκογλου δεν είναι νέο στην επικαιρότητα του Παναθηναϊκού. Ο τουρκικός Τύπος συντηρεί εδώ και μέρες το ζήτημα, αναφέροντας πως ο 25χρονος εξτρέμ απασχολεί τους «πράσινους», οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε συζητήσεις με τη Γαλατασαράι για την απόκτηση του.

Το Σάββατο (10/8), ο Τούρκος ρεπόρτερ Μουτζαχίντ Ατές, πέρασε την ιστορία στην επόμενη πίστα. Με ένα ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα «Dirilis Postasi» στην οποία εργάζεται, υποστηρίζει πως «ο Ακτούρκογλου είναι καθ' οδόν για τον Παναθηναϊκό».

Ο Ατές τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τη Γαλατασαράι, στην οποία ανήκει ο Τούρκος διεθνής. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2026 και η χρηματιστηριακή αξία του με βάση το site Transfermarkt προσδιορίζεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Μάλιστα, ο Ακτούρκογλου θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της γενιάς του στο τουρκικό ποδόσφαιρο.

Οι πληροφορίες του ρεπόρτερ αναφέρουν πως η φερόμενη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τη Γαλατασαράι για τον Ακτούρκογλου, επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Ατζούν Ιλιτζαλί. Ο Τούρκος τηλεοπτικός παραγωγός και παράγοντας του αθλήματος, ναι μεν έχει τον τίτλο του αντιπροέδρου στην μεγάλη αντίπαλο της Γαλατά, Φενέρμπαχτσε, όμως στη γειτονική χώρα διαθέτει μεγάλη επιρροή σε όλα τα επίπεδα.

O Ατζούν διατηρεί στενή φιλική και επαγγελματική σχέση με τον Αλαφούζο και αμφότεροι έχουν παραδεχτεί πως συνεργάζονται σε μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων. Άρα, εφόσον ισχύει η πληροφορία για τη μεταγραφή του Ακτούρκογλου, θα ήταν απολύτως φυσιολογικό να έχει συμβάλλει ο Ατζούν.

Πάντως, από το Τριφύλλι δεν επιβεβαιώνουν από την αρχή της εβδομάδας τα σενάρια για τον Ακτούρκογλου και προσπαθούσαν να τα περιορίσουν. Δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχει από τη συμφωνία για τον Τετέ, άρα δεν θα χρειάζονταν πολύ ώρα για να συνομιλήσουν. Μένει να φανεί εάν ο Τούρκος ρεπόρτερ αποδειχτεί αξιόπιστος για τη σιγουριά που εξέφρασε.