Ο Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος προς τον Ιωαννίδη

Φώτης Ιωαννίδης

i

Intime

Ο Αλαφούζος ήταν ξεκάθαρος προς τον Ιωαννίδη

Ο Γιάννης Αλαφούζος δεν συζητά καν την πώληση του Φώτη Ιωαννίδη το φετινό καλοκαίρι και σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα ποιοτικό ρόστερ με πρωταγωνιστή τον 24χρονο επιθετικό.

Ο Φώτης Ιωαννίδης, στην κυριολεξία καταλαμβάνει τουλάχιστον ένα ρεπορτάζ στον πορτογαλικό Τύπο επί καθημερινής βάσης. Οι μεγάλες εφημερίδες της Πορτογαλίας, η «Α Bola» και η «Record», αναφέρονται στην απόπειρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας να αγοράσει τον διεθνή επιθετικό από τον Παναθηναϊκό. Με ενίοτε αντικρουόμενες πληροφορίες, κυρίως σχετικά με τις προθέσεις του Έλληνα διεθνή στράικερ.

Εξυπακούεται ότι η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας δεν είναι η μόνη ενδιαφερόμενη για τον Ιωαννίδη. Στη διεκδίκηση του αρχηγού του Τριφυλλιού συμμετέχουν – σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα – οι Αταλάντα, Λάτσιο, Σεβίλλη, Γουέστ Χαμ, Λιλ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Στουτγάρδη. Σίγουρα, υπάρχουν και άλλες ομάδες, οι οποίες δεν έχουν εκδηλωθεί. Ωστόσο, η Σπόρτινγκ είναι αυτή που δεδηλωμένα ασχολείται πιο σοβαρά με τον Ιωαννίδη, εξ’ ου και η πληθώρα των αναφορών από τον πορτογαλικό Τύπο.

Το εξωτερικό, λοιπόν, είναι η μία επιλογή του Φώτη Ιωαννίδη. Παρότι κατά τα λεγόμενα του, ο ίδιος δεν επιθυμεί να μεταναστεύσει ακόμα και θα το αποφασίσει όταν οι συνθήκες θα είναι οι κατάλληλες. Άλλωστε, ο Ιωαννίδης έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και με άλλη μία εντυπωσιακή σεζόν στο βιογραφικό του, θα προσελκύσει προτάσεις από μεγαλύτερους συλλόγους. Κάτι που αποτελεί και την επιδίωξη του.

Επίσης, ούτε ο οργανισμός του Παναθηναϊκού δείχνει διατεθειμένος να συναινέσει στην πώληση του Φώτη Ιωαννίδη. Ο Γιάννης Αλαφούζος απαντά κατηγορηματικά σε κάθε σχετική ερώτηση που δέχεται, λέγοντας πως «ο Φώτης δεν πωλείται». Αυτό έχει διαμηνύσει και στον ίδιο τον παίκτη. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ μιλώντας με τον Ιωαννίδη, του εξήγησε πως τον προορίζει για ηγέτη του Παναθηναϊκού θα στεφθεί πρωταθλητής. Μία ιδέα που δελεάζει τον 24χρονο στράικερ.

Ο Παναθηναϊκός δεν πουλάει τον Ιωαννίδη, καμία πρόταση από τη Σπόρτινγκ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:04 - 01.06.2024

Ο Παναθηναϊκός δεν πουλάει τον Ιωαννίδη, καμία πρόταση από τη Σπόρτινγκ

Παρά τα γραφόμενα των πορτογαλικών εφημερίδων, ο Παναθηναϊκός δεν διαπραγματεύεται, ούτε πρόκειται να διαπραγματευτεί την πώληση του Φώτη Ιωαννίδη, ούτε έχει λάβει επίσημη πρόταση από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Επίσης, ο Ιωαννίδης αναμένεται να είναι ο πρώτος αρχηγός της ομάδας στη σεζόν 2024-2025. Η άνοδος του στην αρχηγική ιεραρχία, διαφάνηκε από το γεγονός πως αυτός εκπροσώπησε το Τριφύλλι στη συνέντευξη Τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, την παραμονή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Διότι με βάση την τυπική ιεράρχηση, πρώτος αρχηγός ήταν ο Μπαρτ Σένκεφελντ και δεύτερος ο Ρούμπεν Πέρεθ. Όμως τόσο στη συνέντευξη Τύπου, όσο και στην απονομή μετά τη νίκη επί του Άρη, ο «Φωτάρας» ήταν αυτός που είχε το πρόσταγμα.

Ασφαλώς, η κατάσταση του Ιωαννίδη έχει μεταβληθεί στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Ο Παναθηναϊκός αξιώνει περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για την πώληση του ποδοσφαιριστή, όμως παράλληλα υποχρεούται να τον ανταμείβει αναλόγως. Με εντολή Αλαφούζου, η διοίκηση προετοιμάζει νέα αναπροσαρμογή στις αποδοχές του διεθνούς επιθετικού. Με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η πλευρά του Ιωαννίδη έχει επί της ουσίας απαντήσει θετικά σε ένα ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Το νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο που ετοιμάζεται να υπογράψει ο Ιωαννίδης, θα τον κρατήσει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» μέχρι τον Ιούνιο του 2028. Στην πραγματικότητα, ένας παίκτης με τις ικανότητες του Έλληνα άσου, είναι δύσκολο να μείνει στη χώρα μας μέχρι τότε. Ωστόσο, θα είναι ενδεικτικό της διάθεσης των «πράσινων», να διατηρήσουν στο δυναμικό τους τον πρωτοκλασάτο επιθετικό, για όσο διάστημα είναι εφικτό.

Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού, ο δισταγμός του Σάρι και η προθεσμία για απάντηση
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:08 - 01.06.2024

Το αβαντάζ του Παναθηναϊκού, ο δισταγμός του Σάρι και η προθεσμία για απάντηση

Ο Μαουρίσιο Σάρι έχει έναν σοβαρό λόγο για να δεχτεί την πρόταση του Γιάννη Αλαφούζου και να αναλάβει τον Παναθηναϊκό, όπως και μία σημαντική αιτία για να διστάζει. Πότε αναμένουν στο Τριφύλλι την απάντηση του Ιταλού προπονητή.

Οικοδομώντας γύρω του ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, που θα καθιστά δελεαστική την παραμονή του Ιωαννίδη στο Τριφύλλι με την κατάκτηση τίτλων και διακρίσεις στην Ευρώπη. Παρά τις επίμονες «φωνές» των Πορτογάλων, ότι ο... Φωτάρας είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο για τη Λισαβόνα και να φορέσει τη φανέλα της Σπόρτινγκ.