Ο Αλμέιδα αλλάζει το πλάνο δουλειάς μετά την πρώτη αγωνιστική των playoffs

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα αλλάζει το πλάνο δουλειάς μετά την πρώτη αγωνιστική των playoffs

Κώστας Τσίλης 23:56 - 08.03.2024 / Ανανεώθηκε: 23:51 - 13.08.2024

Η ΑΕΚ μετά την πρεμιέρα των Play Offs, μπαίνει σε μια περίεργη περίοδο χωρίς αγωνιστική δράση και ο Αλμέιδα σχεδιάζει τον τρόπο με τον οποίο θα το διαχειριστεί

Από την στιγμή που ο προπονητής της εθνικής ζήτησε να μην διεξαχθεί η αγωνιστική πριν από το κρίσιμο ματς με τον Καζακστάν, στην ΑΕΚ δεν υπήρχε ζήτημα τοποθετηθούν διαφορετικά. Παρόλα αυτά, η αναβολή της 2ης αγωνιστικής των Playoffs, έχουν δημιουργήσει μια πολύ ιδιαίτερη κατάσταση για τον Ματίας Αλμέιδα. Η ΑΕΚ θα μπει στο γήπεδο την Κυριακή 10 Μαρτίου για το ματς της πρεμιέρας απέναντι στην Λαμία. Και η αμέσως επόμενη φορά που θα έχει επίσημο παιχνίδι, θα είναι στις 31 του μηνός.

Η εικόνα της Ντιναμό δίνει την πραγματική διάσταση της απόφασης που πήρε ο Λιούμπιτσιτς για την ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

15:13 - 08.03.2024

Η εικόνα της Ντιναμό δίνει την πραγματική διάσταση της απόφασης που πήρε ο Λιούμπιτσιτς για την ΑΕΚ

Ο Λιούμπιτσιτς πήρε τον Γενάρη την απόφαση να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ και επέμεινε πολύ σ' αυτήν, παρά την προοπτική που φαίνεται και τώρα πως θα μπορούσε να του δώσει η Ντιναμό

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η ΑΕΚ θα μείνει χωρίς αγωνιστική δράση, για τρείς εβδομάδες. Διάστημα που δεν είναι δα και μικρό. Και δεν ισχύει το ίδιο, για παράδειγμα για τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, που μετά τα παιχνίδια της πρεμιέρας των Playoffs, έχουν και τις ευρωπαϊκές ρεβάνς την προσεχή Πέμπτη. Αντίθετα για τους παίκτες της ΑΕΚ δεν υπάρχει αγωνιστική δράση, μέχρι να ξεκινήσουν και πάλι τα Playoffs.

Αυτή η εξέλιξη απαιτεί διαχείριση από τον Αλμέιδα. Με τον Αργεντινό τεχνικό επί της ουσίας να αλλάζει το πλάνο δουλειάς. Υπάρχει το φιλικό που έχει προγραμματιστεί στις 20 του μηνός με τον Απόλλωνα Λεμεσού στην Κύπρο. Όμως ο Αλμέιδα θα πρέπει να βρει την ισορροπία ανάμεσα στην ξεκούραση που δεδομένα θα ήθελε να δώσει αυτό το διάστημα στους ποδοσφαιριστές του και στην αγωνιστική εγρήγορση.

Είναι σημαντικό πως για πρώτη φορά, θα μπορέσουν να πάρουν χρόνο ξεκούρασης και οι ποδοσφαιριστές που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες. Κάτι για το οποίο δεν υπήρχε η δυνατότητα στις προηγούμενες διακοπές για τα ματς των εθνικών, καθώς οι διεθνείς πήγαιναν κατευθείαν μετά από παιχνίδια πρωταθλήματος. Όμως για τον Αλμέιδα έχει και σημασία αυτό το διάστημα των τριών εβδομάδων, να γίνει τέτοιου είδους δουλειάς, ώστε να μην χαθεί ο αγωνιστικός ρυθμός των ποδοσφαιριστών του.