Ο Αλμέιδα είναι πιθανό να ανακατέψει την... τράπουλα, λόγω Λαμέλα και Πινέδα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα είναι πιθανό να ανακατέψει την... τράπουλα, λόγω Λαμέλα και Πινέδα

Κώστας Τσίλης 17:15 - 13.09.2024

Οι ενοχλήσεις του Αργεντινού και το υπερατλαντικό ταξίδι του Μεξικανού, ίσως διαμορφώσουν διαφορετικά δεδομένα στο αγωνιστικό πλάνο του Αργεντινού τεχνικού σε σχέση με τα προηγούμενα ματς της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ την μεταγραφή του σέντερ φορ την έκανε, ενώ με την αγορά των ελεύθερων δεν υπάρχει κανένας προφανής λόγος για να ασχοληθεί. Επομένως όλο το βάρος πλέον πέφτει στο αγωνιστικό κομμάτι. Εξάλλου η ΑΕΚ επιστρέφει ξανά την Δευτέρα σε αγωνιστικές υποχρεώσεις για το πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά, ορισμένα δεδομένα που έχουν προκύψει ίσως υποχρεώσουν τον Ματίας Αλμέιδα να κάνει ένα ανακάτεμα στην τράπουλα της ενδεκάδας για το ματς με τον Βόλο. Το πρώτο δεδομένο αφορά τον Έρικ Λαμέλα. Βασικός ο Αργεντινός με τον Λεβαδειακό, βασικός θα ήταν και την Δευτέρα με τον Βόλο. Ωστόσο οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν πιθανότατα θα τον αφήσουν εκτός ενδεκάδας.

Το δεύτερο δεδομένο είναι πως ο Ορμπελίν Πινέδα επιστρέφει μετά από υπερατλαντικό ταξίδι λόγω υποχρεώσεων με την εθνική του Μεξικού. Με εξαίρεση ένα ματς, σ' όλες τις υπόλοιπες αντίστοιχες περιστάσεις κατά την διάρκεια της περυσινής σεζόν, ο Αλμέιδα άφηνε τον Μεξικανό χαφ εκτός βασικού σχήματος. Βεβαίως παίζει τον ρόλο του το γεγονός πως το ματς με τον Βόλο είναι Δευτέρα και όχι Κυριακή. Επομένως υπάρχει μια έξτρα μέρα προπόνησης και προσαρμογής.

Ωστόσο κυρίως λόγω Λαμέλα, αλλά πιθανόν και λόγω Πινέδα, ο Αλμέιδα θα προχωρήσει σε αλλαγές στο βασικό σχήμα σε σχέση με το ματς της Λιβαδειάς. Ίσως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο να πάρει για πρώτη φορά θέση στην βασική ενδεκάδα ο Τούκου Περέιρα. Ειδικά αν ο Αλμέιδα αποφασίσει να αφήσει τον Πινέδα στον πάγκο.