Ο Αλμέιδα είχε βάλει στο πλάνο του ντέρμπι ρόλο game changer στον Ζίνι, γι' αυτό «θυσίασε» τον Πιζάρο

Ο Αλμέιδα είχε βάλει στο πλάνο του ντέρμπι ρόλο game changer στον Ζίνι, γι' αυτό «θυσίασε» τον Πιζάρο

Κώστας Τσίλης 09:22 - 18.09.2023 / Ανανεώθηκε: 13:25 - 14.08.2024

Είχε σχεδιάσει πριν από το ματς με τον Ολυμπιακό ο Αλμέιδα, αυτό που θα ήθελε να πάρει από τον Ζίνι, γι αυτό και τον προτίμησε έναντι του Πισάρο

Όπως και μ' οτιδήποτε άλλο αφορά την δουλειά του Ματίας Αλμέιδα και τις επιλογές του στην ΑΕΚ, η παρουσία του Ζίνι στο χθεσινό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν προέκυψε ούτε τυχαία, ούτε συγκυριακά. Άλλωστε ο Αργεντινός τεχνικός ήταν που ξεχώρισε τον νεαρό Ανγκολέζο, όταν πέρυσι ήταν απλώς ο φορ της ΑΕΚ Β που δεν έβρισκε δίχτυα. Ο Αλμέιδα ήταν αυτός που τον έριξε πέρυσι αλλαγή σε ντέρμπι που έκαιγε η μπάλα, αυτός που τον πήρε στην καλοκαιρινή προετοιμασία στην Ολλανδία, που του άλλαξε θέση και τον έκανε πρώτο σκόρερ των φιλικών μαζί με τον Λιβάι. 

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για νίκη, όταν έβγαλε το πόδι από το γκάζι
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

01:10 - 18.09.2023

Η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία για νίκη, όταν έβγαλε το πόδι από το γκάζι

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για το πιο κομβικό σημείο του ντέρμπι που έκρινε και το αποτέλεσμά, για την εικόνα της ΑΕΚ που πρώτη φορά φέτος ήταν τόσο κοντά στην περυσινή, που όμως ακόμα έχει δρόμο μπροστά της για να την πιάσει αλλά και για τον Ζίνι

Έτσι και τώρα, στο χθεσινό ντέρμπι, ο Αλμέιδα ήδη πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, είχε αποφασίσει πως θα δώσει τον ρόλο του game changer στον Ζίνι. Είχε ήδη μελετήσει και "διαβάσει", τι θα μπορούσε να προσφέρει ο νεαρός Ανγκολέζος επιθετικός, με τα προσόντα που έχει, σε συγκεκριμένο χρονικό σημείο του ματς. Όπως και έγινε. Γι αυτό και τον ήθελε και στην αποστολή και στον πάγκο. Και προκειμένου να συμβεί αυτό, "θυσίασε" τον Ροντόλφο Πισάρο και τον άφησε εκτός αποστολής. 

Με τον Μεξικανό χαφ και τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Πινέδα, Αραούχο και Ζίνι, οι ξένοι είναι έξι και ως εκ τούτου ο Αλμέιδα θα έπρεπε να "κόψει" έναν. Στον Βόλο που επίσης ήθελε να έχει τον Ζίνι, άφησε εκτός αποστολής τον Μοχαμάντι, ο οποίος όμως στο ντέρμπι ξεκίνησε βασικός. Ο Αλμέιδα ήθελε να έχει και απέναντι στον Ολυμπιακό τον Ζίνι. Επομένως αυτή την φορά, κράτησε εκτός τον Πισάρο που αφενός προερχόταν από τραυματισμό, αφετέρου θα μπορεί να παίξει στο Μπράιτον. Εκεί που ο Ζίνι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής καθώς δεν έχει δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα. 

Αυτά που Ζίνι έκανε στο χθεσινό ντέρμπι, κυρίως ο τρόπος που πήγαινε στο ένας εναντίον ενός και που χρησιμοποιούσε την έκρηξη του, ο Αλμέιδα τα ήξερε εκ των προτέρων. Τα έχει δει στις προπονήσεις, είναι αυτά πάνω στα οποία δουλεύει. Είναι και ο λόγος που έχει προτιμήσει να τον κάνει ακραίο επιθετικό από σέντερ φορ. Την αντίθετη... διαδρομή δηλαδή, με την αλλαγή που έκανε στον Γκαρσία. 

Και η αλήθεια είναι πως ο Αλμέιδα τον Ζίνι τον πιστεύει πολύ. Τα φιλικά προετοιμασίας στα οποία ο Ανγκολέζος έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, ήταν το πρώτο δείγμα. Ένα ακόμα πιο ξεκάθαρο, ήταν το χθεσινό ντέρμπι.