Ο Αλμέιδα είχε προαναγγείλει (και) το «κοσκίνισμα» στην ελληνική αγορά

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα είχε προαναγγείλει (και) το «κοσκίνισμα» στην ελληνική αγορά

Κώστας Τσίλης 15:28 - 25.02.2024 / Ανανεώθηκε: 16:03 - 25.02.2024

Εδώ και πολύ καιρό ο Αλμέιδα σχεδιάζει το πλάνο της επόμενης μέρας για την ΑΕΚ και είχε δώσει το στίγμα για επιλογές ακόμα και από το ελληνικό πρωτάθλημα

Μπορεί να υπήρξε ένας συνολικός... αιφνιδιασμός με την υπόθεση της ΑΕΚ και του Σωτήρη Τσιλούλη. Μπορεί να ήταν εξαιρετικά άκομψο να αποκαλύπτει δημοσίως ο προπονητής της Λαμίας, κάτι που οι δυο εμπλεκόμενες πλευρές ακόμα δεν είχαν δημοσιοποιήσει. Παρόλα αυτά η ΑΕΚ δεν έκανε απολύτως παράτυπο στην υπόθεση. Συζήτησε και ήρθε σε μια προφορική συμφωνία, μ' έναν ποδοσφαιριστή του οποίου το συμβόλαιο λήγει το καλοκαίρι και ως εκ του νόμου μπορεί ακόμα και να υπογράψει σ' άλλη ομάδα. Ενώ και ο ίδιος ο Τσιλούλης, επιλέγοντας απολύτως τίμια και ειλικρινή στάση, ενημέρωσε και την Λαμία και τον προπονητή του. Χωρίς να είναι καν υποχρεωμένος να το κάνει. Και στο καθαρά ουσιαστικό και αγωνιστικό κομμάτι της υπόθεσης, πάλι δεν υπάρχει κάτι το περίεργο.

Ο κορυφαίος κεντρικός άξονας του πρωταθλήματος και ο Τσιλούλης
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:29 - 24.02.2024

Ο κορυφαίος κεντρικός άξονας του πρωταθλήματος και ο Τσιλούλης

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον απολύτως πειστικό τρόπο που η ΑΕΚ έδειξε στην Λαμία πως θα υπερασπιστεί την θέση της στην κορυφή, για τον οδηγό της που είναι ο κορυφαίος κεντρικός άξονας, αλλά και για την έκπληξη με Τσιλούλη

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει εδώ και πολύ καιρό ξεκινήσει να σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν. Ένας σχεδιασμός που βασίζεται πάνω σε περισσότερους από έναν πυλώνες. Ένας εξ αυτών, αφορά το "κοσκίνισμα" και της ελληνικής αγοράς. Για περισσότερους από έναν λόγους ο Αργεντινός τεχνικός το θεωρεί αυτό σημαντικό. Και μάλιστα το είχε αναλύσει και στις αρχές του περασμένου Γενάρη, στην συζήτηση που έκανε με τους ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Την θέλει και την επιδιώκει την ενίσχυση του στοιχείου στο ρόστερ από την Ελλάδα.

Έχει περάσει (και συνεχίζει να περνάει) ο Αλμέιδα από σκανάρισμα το ελληνικό πρωτάθλημα, για να ξεχωρίσει περιπτώσεις που ενδεχομένως θα μπορούσαν να "κουμπώσουν" στο αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ. Ακόμα και σε διαφορετικούς ρόλους. Μια τέτοια περίπτωση προφανώς και είναι ο Τσιλούλης. Για καθαρά αγωνιστικούς λόγους που ο Αλμέιδα έχει στο μυαλό του και ίσως είναι και πολύ νωρίς ακόμα για να τους καταλάβουμε. Και σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Ενδεχομένως να είναι αυτή που έχει προχωρήσει περισσότερο από τις υπόλοιπες. Όμως υπάρχουν και άλλες που ο Αλμέιδα έχει ξεχωρίσει και τις περνά από το μικροσκόπιο του. Και δεν θα (πρέπει να) είναι έκπληξη, αν και εφόσον προχωρήσουν.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Αλμέιδα τσεκάρει και την δεξαμενή με Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ομάδες του εξωτερικού. Υπάρχουν περιπτώσεις που ενδιαφέρουν πολύ τον Αλμέιδα. Ήδη μάλιστα πέρυσι το καλοκαίρι έγινε κίνηση για τον Μπάλντοκ, αλλά ήταν τρελές οι απαιτήσεις της Σέφιλντ. Σίγουρα ο Αλμέιδα θέλει να έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο μέσα στο ρόστερ. Κάτι το οποίο θα το ψάξει και μέσα από το ελληνικό πρωτάθλημα και μέσα από την δεξαμενή των Ελλήνων που παίζουν στην Ευρώπη.