Ο Αλμέιδα έκανε όλο το «ψηστήρι» για τον Λαμέλα και ο Ηλιόπουλος την οικονομική υπέρβαση

Λαμέλα - Φωτ. IMAGO

i

Έρικ Λαμέλα

Ο Αλμέιδα έκανε όλο το «ψηστήρι» για τον Λαμέλα και ο Ηλιόπουλος την οικονομική υπέρβαση

Κώστας Τσίλης 14:53 - 19.07.2024

Το Sportal ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας για την πιο μεγάλη και φανταχτερή μεταγραφή της ΑΕΚ για το φετινό καλοκαίρι και όχι μόνο.

Η ΑΕΚ εδώ και αρκετές μέρες, αλλά πολύ περισσότερο από το πρωί όταν ανακοινώθηκε ακόμα και ώρα... άφιξης στην Αθήνα, ζει στον ρυθμό του Έρικ Λαμέλα. Όχι άδικα, καθώς δεδομένα πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή μεταγραφική κίνηση και όχι μόνο του φετινού καλοκαιριού. Μια κίνηση που για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε να γίνουν πολλά αλλά και δύσκολα. Τόσο από τον Ματίας Αλμέιδα, όσο και από τον Μάριο Ηλιόπουλο. Και το Sportal.gr, επιχειρεί να ξετυλίξει το κουβάρι μιας όμορφης κιτρινόμαυρης μεταγραφικής ιστορίας.

Είναι αλήθεια πως για τον Αλμέιδα ο Λαμέλα αποτελούσε πάντα μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Τον είχε ξεχωρίσει από την εποχή που ήταν συμπαίκτες στην Ρίβερ. Γούσταρε πολύ και την τεχνική του αλλά και το τσαγανό του. Είχαν οι δυο τους μια εξαιρετική σχέση, που έμεινε «ζωντανή» ακόμα και όταν οι δυο τους τράβηξαν ξεχωριστούς δρόμους. Παρέμεναν σε επαφή. Σχεδόν σε ανοιχτή γραμμή.

Στο μυαλό του Αλμέιδα η προοπτικά να «ψήσει» τον Λαμέλα για την ΑΕΚ μπήκε ήδη από πέρυσι το καλοκαίρι. Αλλά με φόντο τον φετινό Ιούνη, όταν και έληγε το συμβόλαιο του με την Σεβίλλη. Ο Αργεντινός τεχνικός μιλούσε αρκετά με τον παίκτη και παρακολουθούσε στενά όλη αυτή την σεζόν, την πορεία του. Ήξερε σχεδόν τα πάντα και το κανονικό «ψηστήρι» για την ΑΕΚ το έβαλε μπροστά από τον Μάη και μετά.

Ματίας Αλμέιδα & Έρικ Λαμέλα

Προφανώς ο Λαμέλα πάντα άκουγε και πάντα λάμβανε σοβαρά όλα όσα του έλεγε ο Αλμέιδα. Αλλά η προοπτική να μετακομίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ΑΕΚ ήταν μια άλλη... φάση. Ήθελε πολλή... κουβέντα και πολλή δουλειά από τον Αλμέιδα. Ήθελε και υπομονή, καθώς στο μυαλό του Λαμέλα, ακριβώς επειδή είναι ο Λαμέλα, υπήρχε πάντα το να συνεχίσει αυτό που έκανε πάντα στην καριέρα του. Να παίζει σε υψηλό επίπεδο και τοπ πρωταθλήματα. Όπως και υπήρχε πάντα το δέλεαρ των... πετροδόλαρων. Όμως ο Αλμέιδα ήξερε ποιά... κουμπιά να πατήσει και πότε.

Επίσης υπήρχε και το «προχωρά, θα το κάνουμε» από τον Μάριο Ηλιόπουλο. Για να γίνει η μεταγραφή του Λαμέλα, δεν αρκούσε να πειστεί ο παίκτης για την ΑΕΚ. Έπρεπε και να γίνει οικονομική υπέρβαση, με το πιο υψηλό συμβόλαιο που έχει δώσει ποτέ η Ένωση αλλά και να λογιστεί ως «κερασάκι» στην μεταγραφική τούρτα, καθώς θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις ενίσχυσης που υπάρχουν στον σχεδιασμό.

Ηλιόπουλος, Αλμέιδα Μάριος Ηλιόπουλος και Ματίας Αλμέιδα/intime

Ο νέος ιδιοκτήτης της ΑΕΚ όμως, διεμήνυσε στον Αλμέιδα πως είναι αποφασισμένος να στηρίξει αυτή την υπέρβαση. Και σε κάθε στιγμή της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τον Λαμέλα, ο Ηλιόπουλος ήταν «παρών» για να... ανανεώνει όπου χρειαζόταν αυτή την στήριξη. Μέχρι και να φτάσει στο τελικό deal, που για την ΑΕΚ είναι τεράστιο και αγωνιστικά, αλλά και οικονομικά.