Ο Αλμέιδα έκανε τον Λιούμπιτσιτς την... 9η καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ

Λιούμπιτσιτς

i

Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς/©intime

Ο Αλμέιδα έκανε τον Λιούμπιτσιτς την... 9η καλοκαιρινή μεταγραφή της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 12:20 - 15.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:20 - 15.09.2024

Η δουλειά που έκανε ο Αργεντινός τεχνικός με τον Κροάτη μέσο, έδωσαν στην Ένωση ένα βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς ήταν η μοναδική κίνηση που έκανε η ΑΕΚ στην χειμερινή αγορά τον περασμένο Γενάρη. Και μια από τις πιο σταθερές και... ζωηρές συζητήσεις μέχρι και το τέλος της σεζόν, ήταν το γεγονός πως ο Ματίας Αλμέιδα ελάχιστα χρησιμοποίησε τον Κροάτη μέσο. Μόλις δυο παιχνίδια έκανε βασικός ο Λιούμπιτσιτς σε κανονική περίοδο και Play Offs. Και βρέθηκε και σε κάποια ακόμα και εκτός αποστολής.

Η ΑΕΚ έβγαλε ένα περίεργο καλοκαίρι χωρίς να εκβιαστεί και χωρίς να δελεαστεί
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

23:25 - 13.09.2024

Η ΑΕΚ έβγαλε ένα περίεργο καλοκαίρι χωρίς να εκβιαστεί και χωρίς να δελεαστεί

Ο Κώστας Τσίλης κάνει τώρα στο φινάλε του μεταγραφικού καλοκαιριού της Ένωσης, μια σύνοψη και για όσα συνέβησαν αλλά κυρίως για όσα δεν συνέβησαν που ήταν ίσως και πιο σημαντικά και ζόρικα

Παρόλα αυτά ποτέ ο Αλμέιδα δεν είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στις δυνατότητες του Λιούμπιτσιτς. Αλλά ούτε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θεώρησε ποτέ ότι ο Αργεντινός τεχνικός τον είχε βάλει στο περιθώριο. Υπήρχε πλάνο, το οποίο βγήκε στην φετινή καλοκαιρινή προετοιμασία της ΑΕΚ στην Ολλανδία. Και με το πέρας αυτής, ο Λιούμπιτσιτς έγινε και αυτός επί της ουσίας, μια επιπλέον... προσθήκη για την Ένωση.

Ο Κροάτης χαφ είναι ο μοναδικός παίκτης από την μεσαία γραμμή και μπροστά, που έχει παίξει βασικός σ' όλα τα φετινά επίσημα παιχνίδια. Τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Βασικός και αναντικατάστατος. Κυρίως ως ελεύθερος πίσω από τον φορ, αλλά και ως οχτάρι δίπλα στο αμυντικό χαφ. Άλλωστε μπορεί να παίξει με την ίδια ευκολία και στις δυο θέσεις.

Μάλιστα ο Λιούμπιτσιτς, με εξαίρεση ίσως την ρεβάνς με τη Νόα στη Νέα Φιλαδέλφεια, είναι σταθερά από τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι. Εξ ου και αυτή η σταθερή εμπιστοσύνη του Αλμέιδα. Και αν δεν υπάρξει κάποια απρόοπτο, ο Λιούμπιτσιτς θα είναι στην βασική ενδεκάδα και στο ματς της Δευτέρας με τον Βόλο. Είτε και πάλι πίσω από τον φορ, αν δεν παίξει ο Λαμέλα, είτε ως "οχτάρι".