Ο Αλμέιδα εμπιστεύεται Περέιρα και Λαμέλα, αλλά περιμένει και αριθμούς

Λαμέλα, Περέιρα

i

Έρικ Λαμέλα και Τούκου Περέιρα/intime

Ο Αλμέιδα εμπιστεύεται Περέιρα και Λαμέλα, αλλά περιμένει και αριθμούς

Κώστας Τσίλης 11:49 - 26.10.2024 / Ανανεώθηκε: 11:49 - 26.10.2024

Δύσκολα θα βγάλει ο Αλμέιδα από το βασικό σχήμα της ΑΕΚ τόσο τον Περέιρα όσο και τον Λαμέλα, όμως περιμένει ακόμα περισσότερα πράγματα από τους δυο Αργεντινούς στο κομμάτι της στατιστικής

Μέχρι να αποκτήσει η ΑΕΚ τον Αντονί Μαρσιάλ στα μέσα του Σεπτέμβρη, είχε δώσει το καλοκαίρι στον Έρικ Λαμέλα και τον Τούκου Περέιρα, τα δυο υψηλότερα συμβόλαια στην ιστορία της. Αφενός καθότι πρόκειται για δυο παίκτες ποιότητας με βαρύ βιογραφικό. Αφετέρου διότι ο Ματίας Αλμέιδα τους ήξερε πολύ καλά αμφότερους και πίστευε πολύ σ’ όσα θα μπορούσαν να δώσουν αγωνιστικά στην ΑΕΚ. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει.

Ο Αργεντινός τεχνικός εμπιστεύεται πολύ και τους δυο συμπατριώτες του. Κάτι που δεδομένα θα πρέπει να μπει ως παράμετρος, στην προσέγγιση των αποφάσεων που θα πάρει ο Αλμέιδα και για το σχήμα που θα χρησιμοποιήσει στο αποψινό ματς με τον Πανσερραϊκό. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει βασικό τον Περέιρα σε τέσσερα συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Ενώ στον Λαμέλα έδωσε θέση βασικού αμέσως μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του.

Γενικώς Αργεντινός τεχνικός έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετά και τους δυο συμπατριώτες του. Κυρίως τον Περέιρα, διότι ο Λαμέλα ταλαιπωρήθηκε για σχετικά μεγάλο διάστημα από τραυματισμό. Μέχρι τώρα αυτό που έχουν δώσει και οι δυο Αργεντινοί, είναι ορισμένα καλά παιχνίδια και κάποιες πολύ καλές μεμονωμένες ενέργειες στα ματς.

Ειδικά ο Περέιρα, στα οκτώ ματς και τα 384 λεπτά που έχει αγωνιστεί, είχε παίξει κυρίως ως οχτάρι μαζί με τον Σιμάνσκι στα χαφ. Έχει κάνει ορισμένα πολύ καλά ματς, όπως για παράδειγμα με τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό. Και δεδομένα δίνει σημαντικά πράγματα στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Εξ ου και ο Αλμέιδα έχει δώσει θέση βασικού στον Περέιρα, σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια. Μπήκε στην ενδεκάδα στο ματς με την Athens Kallithea και δεν ξαναβγήκε.

Όμως ακόμα ο Αργεντινός μέσος δεν έχει δώσει ούτε ασίστ, ούτε έχει σκοράρει. Κάτι που το έχει στο ρεπορτόριο του, τόσο την δημιουργία, όσο και την εκτέλεση. Και ο Αλμέιδα τα περιμένει από τον Περέιρα, ακόμα και από την θέση του οχταριού, που θεωρητικά είναι λίγο πιο μακριά από την αντίπαλη περιοχή. Άλλωστε αυτό είναι ένας από τους λόγους που θέλει ο Αργεντινός τεχνικός να έχει τον συμπατριώτη του στην ενδεκάδα.

Όσο για τον Λαμέλα, έχει παίξει αρκετά λιγότερο από τον Περέιρα. Έξι ματς και 286 λεπτά. Έχει κάνει και αυτός κάποια καλά παιχνίδια. Αλλά μετράει μόλις μια ασίστ μέχρι τώρα. Και φυσικά από έναν παίκτη σαν τον Λαμέλα, είτε από τον ρόλο πίσω από τον φορ, είτε στα άκρα της επίθεσης, ο Αλμέιδα περιμένει πολύ περισσότερους αριθμούς. Τόσο στην δημιουργία, όσο ακόμα και στο σκοράρισμα.

Ο τεχνικός της ΑΕΚ ξέρει πως ο Λαμέλα έχει πολλούς τρόπους στο ρεπερτόριο του και να βρίσκει δίχτυα, αλλά κυρίως να δίνει γκολ στους συμπαίκτες του. Και αυτό είναι κάτι που το περιμένει, τόσο σε ματς με χαρακτήρα ντέρμπι, όσο και παιχνίδια σαν το αποψινό απέναντι στον Πανσερραϊκό. Εκεί δηλαδή που χρειάζεται να ανοίξουν κλειστές άμυνες, από μια ενέργεια και μια έμπνευση.