Ο Αλμέιδα έχει ακόμα πολλές «ανοιχτές» θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για την ρεβάνς με τη Νόα

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει ακόμα πολλές «ανοιχτές» θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για την ρεβάνς με τη Νόα

Κώστας Τσίλης 15:55 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 14.08.2024

Παραμονή του κρίσιμου παιχνιδιού με τους Αρμένιους, ο Αργεντινός τεχνικός έχει και άλλα διλήμματα για το βασικό σχήμα, εκτός από την κορυφή της επίθεσης

Πλάνο που θα δώσει στην ΑΕΚ την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα με τη Νόα και την πρόκριση στην αυριανή κρίσιμη ρεβάνς, ψάχνει ο Ματίας Αλμέιδα. Και η αλήθεια είναι πως πριν από την απογευματινή τελευταία προπόνηση στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, δεν πρόκειται να "κλειδώσουν" οι οριστικές αποφάσεις του Αργεντινού τεχνικού. Κάτι που δεν αφορά μόνο το γεγονός πως ο Αλμέιδα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή να δει την κατάσταση του Λιβάι Γκαρσία.

Ο Αλμέιδα ξέρει πως η αυριανή ρεβάνς, στην οποία η ΑΕΚ θέλει μίνιμουμ τρία γκολ για να πάρει την πρόκριση, έχει ιδιαιτερότητες. Και μέσα απ' αυτές, περνούν και οι τελικές επιλογές που θα κάνει για την ενδεκάδα. Μάλιστα φαίνεται πως έχει σκοπό να περιμένει μέχρι και την τελευταίο προπόνηση, προκειμένου να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Για περισσότερες από μια θέσεις του βασικού σχήματος.

Προφανώς ένα μείζον θέμα για τον Αργεντινό τεχνικό, είναι η θέση του φορ, στο ενδεχόμενο που δεν τα καταφέρει ο Λιβάι Γκαρσία. Ο Στίβεν Τσούμπερ έχει ένα πολύ ξεκάθαρο προβάδισμα στο μυαλό του Αλμέιδα. Όμως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας έκπληξης. Από εκεί και πέρα, ο Αργεντινός τεχνικός δείχνει να έχει δίλημμα και για την θέση πίσω από τον φορ. Ο Έρικ Λαμέλα είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, είναι παίκτης με τεράστια εμπειρία και έχει φάει με το κουτάλι τα κρίσιμα ματς. Από την άλλη μεριά, ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς έχει παίξε βασικός σ' όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ μέχρι τώρα και είναι σταθερά από τους καλύτερους παίκτες. Και με αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι που καθιστά την οριστική απόφαση εξαιρετικά δύσκολη για τον Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει διλήμματα και στην αμυντική γραμμή. Για το αριστερό άκρο της άμυνας, θεωρητικά φαβορί είναι ο Εχσάν Χατζισαφί, όμως ο Αλμέιδα έχει κάνει δυο δοκιμές και με τον Σταύρο Πήλιο. Κάτι που σημαίνει πως κάτι έχει στο μυαλό του. Επίσης ανοιχτή μοιάζει και η θέση του παρτενέρ του Ντομαγκόι Βίντα στο κέντρο της άμυνας. Ο Αρόλντ Μουκουντί και ο Άλεξ Κάλενς διεκδικούν την θέση. Και εδώ η απόφαση, δεν είναι καθόλου απλή και εύκολη για τον Αλμέιδα.