Ο Αλμέιδα έχει ακόμα θέσεις... ανοιχτές για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα έχει ακόμα θέσεις... ανοιχτές για την ενδεκάδα του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Κώστας Τσίλης 18:51 - 27.09.2024 / Ανανεώθηκε: 18:53 - 27.09.2024

Δεν έχει πάρει ακόμα οριστικές αποφάσεις ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, κυρίως για τις θέσεις στα χαφ, αλλά ακόμα και στην αμυντική γραμμή

Ο Ματίας Αλμέιδα ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είχε τόσο μακρύ απουσιολόγιο όπως την προηγούμενη εβδομάδα για το ματς με την Athens Kallithea. Φυσικά και θα υπάρξουν και γι αυτό το ματς κομβικές απουσίες όπως του Λιβάι Γκαρσία, του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, πιθανότατα και του Αρολντ Μουκουντί. Όμως επιλογές έχει περισσότερες ο Αργεντινός τεχνικός καθώς υπήρξαν... επιστροφές.

Το γεγονός αυτό έχει δώσει στον Αλμέιδα την δυνατότητα να το ψάξει πολύ, προκειμένου να βρει το κατάλληλο αγωνιστικό πλάνο και σχήμα, για ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι όσο αυτό της Κυριακής. Και ακριβώς επειδή το διακύβευμα είναι σημαντικό, για κάποιες θέσεις, που μπορεί να είναι κλειδιά μέσα στο γήπεδο, τα πάντα παραμένουν ακόμα ανοιχτά στο μυαλό του Αργεντινού τεχνικού.

Κυρίως η μεσαία γραμμή είναι στο στενό μικροσκόπιο του Αλμέιδα. Όπου "μεσαία γραμμή", βάλτε τα δυο χαφ αλλά και τον ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ. Εκεί που ο Αργεντινός τεχνικός δεν έχει απουσίες, έχει όλες τις εναλλακτικές στην διάθεση του και ως εκ τούτου μπορεί να κάνει επιλογές με αποκλειστικό κριτήριο το κομμάτι της τακτικής.

Σχεδόν 48ώρες πριν από την σέντρα του ντέρμπι, όλα μοιάζουν ανοιχτά ως προς αυτή την τριάδα. Και ως προς τα πρόσωπα, αλλά ακόμα και ως προς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά. Αν δηλαδή θα πάει με δυο εξάρια και ή ένα εξάρι και ένα οχτάρι. Και αν πίσω από τον φορ θα παίξει ένας παίκτης με χαρακτηριστικά πιο κοντά σ' αυτά του μεσοεπιθετικού, παρά αυτά του μεσοαμυντικού.

Ουσιαστικά ο Σιμάνσκι, ο Γιόνσον, ο Πινέδα, ο Λαμέλα και ο Λιούμπιτσιτς, είναι μια πεντάδα ποδοσφαιριστών που διεκδικεί τρεις θέσεις. Και από τις οριστικές αποφάσεις του Αλμέιδα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και το πως θα στηθεί και το πως θα παίξει η ΑΕΚ στο ντέρμπι της Κυριακής. Με τον Πινέδα να είναι ίσως αυτό που είναι πιο σίγουρο απ' όλους πως θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Και τον Σιμάνσκι να τον ακολουθεί σε... πιθανότητες.

Βεβαίως εκτός από την μεσαία γραμμή, είναι πιθανό ο Αλμέιδα να "βασανίζεται" ακόμα και τώρα για τις επιλογές που θα κάνει στην τετράδα της άμυνας. Ευτυχώς ο Ρότα επιστρέφει στο δεξί άκρο της άμυνας και δεν χρειάζονται οι αλχημείες της προηγούμενης Κυριακής. Αλλά το κακό αγωνιστικό φεγγάρι του Πήλιου, έχει βάλει τον Αργεντινό τεχνικό σ' έναν προβληματισμό για το αριστερό άκρο και ίσως και τον Χατζησαφί στο κάδρο. Και εκεί όμως, δεν υπάρχουν ακόμα "κλειδωμένες" αποφάσεις.