Ο Αλμέιδα έχει βρει τον σχηματισμό που λειτουργεί καλύτερα και δεν τον αλλάζει
i

Ματίας Αλμέιδα/©Intime

Ο Αλμέιδα έχει βρει τον σχηματισμό που λειτουργεί καλύτερα και δεν τον αλλάζει

Κώστας Τσίλης 01:54 - 30.11.2022 / Ανανεώθηκε: 11:23 - 20.08.2024

Δεν σκοπεύει να κάνει καμία αλλαγή ο Αργεντινός τεχνικός, στην πετυχημένη αγωνιστική που εφάρμοζε στην ΑΕΚ πριν την διακοπή του πρωταθλήματος

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν είναι προπονητής που "κλειδώνεται" σ' έναν μόνο σχηματισμό. Είναι φράση που είχε χρησιμοποιήσει στην αρχή της σεζόν ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός για τον εαυτό του. Από την άλλη μεριά, όπως ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, το ίδιο ισχύει και για σχηματισμό που λειτουργεί καλά. Και η αλήθεια είναι του γηπέδου έδειξε, πως το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ, από το ματς με τον Παναιτωλικό και μετά, λειτούργησε εξαιρετικά. 

Στο ίδιο συμπέρασμα έχει καταλήξει και ο Αλμέιδα, που δεν έχει σκοπό να αλλάξει τίποτα, από την αγωνιστική συνταγή που εφάρμοζε μέχρι και την διακοπή του πρωταθλήματος για το Μουντιάλ. Πάνω σ' αυτή την συνταγή θα δουλέψει στην μίνι προετοιμασία, προκειμένου να βελτιώσει κάποια κομμάτια της. Όμως αλλαγές σε σχήμα και ρόλους, ο Αλμέιδα δεν πρόκειται να κάνει. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως ο Λιβάι Γκαρσία θα παραμείνει ο βασικός σέντερ φορ της ΑΕΚ, με τον Σέρχιο Αραούχο να κινείται σ' έναν ρόλο πολύ πιο ελεύθερο. Και αυτό διότι όσο και αν σήκωσαν κουβέντα οι πολλές χαμένες κλασικές ευκαιρίες και σε Τρίπολη και σε Καραϊσκάκη, ο Αλμέιδα θεωρεί πως με τον συγκεκριμένο σχήμα και τους συγκεκριμένους ρόλους, η ομάδα λειτουργεί συνολικά καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Ενώ και τα επτά γκολ σε εννέα ματς του Λιβάι από θέση φορ, δεν είναι καθόλου κακή επίδοση. 

Προφανώς και το γεγονός πως θα είναι πλέον ετοιμοπόλεμος ο Τομ Φαν Βέερτ, που είναι ένα πολύ πιο καθαρόαιμο σέντερ φορ, δίνει μια σημαντική εναλλακτική λύση στον Αλμέιδα για την επίθεση. Κάτι που ο Αργεντινός τεχνικός δεν είχε σ' ολόκληρο τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, καθώς ο Ολλανδός φορ έπαιξε μόλις 31 αγωνιστικά λεπτά. Όμως ο βασικός αγωνιστικός προσανατολισμός της ΑΕΚ, θα παραμείνει ο ίδιος. Από τον σχηματισμό, μέχρι και τους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Και από την αμυντική, μέχρι και την επιθετική γραμμή.