Ο Αλμέιδα έχει «δείξει» Οντουμπάτζο και σέντερ φορ - Τι ισχύει με Γιαννούλη

Οντουμπάτζο

i

Μόουζες Οντουμπάτζο/intime

Ο Αλμέιδα έχει «δείξει» Οντουμπάτζο και σέντερ φορ - Τι ισχύει με Γιαννούλη

Κώστας Τσίλης 11:22 - 17.07.2024 / Ανανεώθηκε: 12:02 - 17.07.2024

Για την ΑΕΚ υπάρχουν συγκεκριμένες μεταγραφικές προτεραιότητες, τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς υπέδειξε ο Αργεντινός τεχνικός και τις οποίες προχωρά για να κλείσει άμεσα - Τα δεδομένα για το αριστερό μπακ που επίσης ψάχνει η Ένωση

Είναι γεγονός πως όλες τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του Έρικ Λαμέλα, σχεδόν μονοπώλησε την μεταγραφική επικαιρότητα της ΑΕΚ. Κυρίως λόγω του "τσουνάμι" δημοσιευμάτων από την Αργεντινή, καθότι η Ένωση τηρούσε και εξακολουθεί να τηρεί σιγή ασυρμάτου επί του θέματος. Έτσι κι αλλιώς όμως και πρακτικά, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, του Λαμέλα αν και εφόσον τελικά γίνει, θα είναι κερασάκι στην μεταγραφική τούρτα.

Για την ΑΕΚ υπάρχουν άλλες μεταγραφικές προτεραιότητες, τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς, "έδειξε" ο Ματίας Αλμέιδα στην απολογιστική της προετοιμασίας συνέντευξη, που μας έδωσε στο Μπουργκ Χάαμσταντ. Ο Αργεντινός τεχνικός ξεκαθάρισε, πως αυτό που θέλει είναι δυο παίκτες για κάθε θέση. Σε κάποιες ίσως και τρεις. Αλλά η βάση είναι δυο. Αυτή την στιγμή οι θέσεις που η ΑΕΚ διαθέτει στο ρόστερ μόνο μια επιλογή, είναι του δεξιού μπακ και του σέντερ φορ.

Μάλιστα για την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας και την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ΑΕΚ στην μεταγραφή, μίλησε ο Αλμέιδα. Διότι αυτή την στιγμή ως επιλογή, υπάρχει μόνο ο Ρότα. Ενώ ακόμα και για την θέση του φορ, για την οποία ο Αργεντινός τεχνικός δεν αναφέρθηκε, προκειμένου "να μην ανέβει η τιμή σ' αυτό που κοιτάμε", ισχύει επίσης το ίδιο. Υπάρχει μόνο ο Λιβάι Γκαρσία.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η ΑΕΚ θέλει να προχωρήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γι αυτές τις δυο θέσεις. Για το δεξί μπακ ο Μόουζες Οντουμπάτζο αποτελεί την πρώτη επιλογή. Έχει γίνει πρόταση στον Άρη, είναι ανοιχτή η γραμμή της συζήτησης και στην Ένωση θέλουν να κλείσουν την υπόθεση ακόμα και μέσα στην εβδομάδα. Υπάρχουν ζητήματα που θα πρέπει να διευθετηθούν στην υπόθεση. Χωρίς απαραίτητα αυτό να έχει να κάνει με τα ανταλλάγματα σε έμψυχο υλικό. Όμως υπάρχει μια αισιοδοξία πως το θέμα μπορεί να κλείσει και μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όσον αφορά το θέμα του φορ, είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ έχει δουλέψει κάποιες περιπτώσεις κάτω από τα... ραντάρ. Το άφησε αυτό να εννοηθεί και ο Ματίας Αλμέιδα. Από την άλλη μεριά, ακόμα και ο Χοακίν Κορέα που κοίταξε η Ένωση ως επιθετικός περισσότερο λογίζεται από τον Αργεντινό τεχνικό. Αλλά είναι μια περίπτωση εξαιρετικά δύσκολη. Πάντως στην ΑΕΚ έχουν επικεντρωθεί και στο θέμα του φορ. Με στόχο να κλείσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Φυσικά για την ΑΕΚ υπάρχει και η θέση του αριστερού μπακ. Και εκεί η Ένωση ψάχνει στην αγορά όχι απλώς για μια μεταγραφή, αλλά για έναν παίκτη που θα έρθει για να πάρει φανέλα βασικού. Είναι μια σημαντική προσθήκη στο σχεδιασμό που έχει γίνει. Αλλά η ΑΕΚ έχοντας Χατζισαφί και Πήλιο ως επιλογές, μπορεί να κερδίσει χρόνο για την αναζήτηση μιας περίπτωσης ακριβώς όπως την θέλει. Μια από τις περιπτώσεις άλλωστε που υπήρχε πολύ ψηλά στην λίστα και ήθελε... χρόνο μήπως και προκύψει κάτι από το εξωτερικό, ήταν και αυτή του Δημήτρη Γιαννούλη.