Ο Αλμέιδα έχει ήδη σχεδιάσει τον ρόλο του Περέιρα στην ΑΕΚ

Περέιρα

i

Ρομπέρτο Περέιρα/intime

Ο Αλμέιδα έχει ήδη σχεδιάσει τον ρόλο του Περέιρα στην ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 11:32 - 12.07.2024 / Ανανεώθηκε: 11:50 - 12.07.2024

Ξέρει πολύ καλά ο Αργεντινός τεχνικός τον «Τούκου» και ως εκ τούτου ξέρει και ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει στην λειτουργία του αγωνιστικού μοντέλου της Ένωσης

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, ο Ρομπέρτο Περέιρα σήμερα ολοκληρώνει τις ιατρικές εξετάσεις και τα διαδικαστικά, υπογράφει και ανακοινώνεται από την ΑΕΚ. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από την Δευτέρα που η ομάδα ξεκινά προπονήσεις επί Αθηναϊκού εδάφους, ο Ματίας Αλμέιδα θα έχει μαζί του στα Σπάτα και τον «Τούκου». Μια μεταγραφή δηλαδή, για την οποία ο Αργεντινός τεχνικός έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Από την αρχή, εως το τέλος της. Ο Περέιρα είναι ένας παίκτης που ο Αλμέιδα ήθελε πολύ στην ΑΕΚ. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως αγωνιστικούς.

Αποκαλυπτικός Αλμέιδα για όλους και όλα: Πινέδα, μεταγραφές και επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή - «Ο Ορμπελίν δεν είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:00 - 11.07.2024

Αποκαλυπτικός Αλμέιδα για όλους και όλα: Πινέδα, μεταγραφές και επιστροφή της ΑΕΚ στην κορυφή - «Ο Ορμπελίν δεν είπε ποτέ ότι θέλει να φύγει»

Στο φινάλε της προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμσταντ και λίγο πριν επιστρέψει η αποστολή της Ένωσης στην βάση της, ο Ματίας Αλμέιδα μίλησε για όλα στο Sportal.gr και τους απεσταλμένους των ΜΜΕ στην Ολλανδία.

Ο Αργεντινός τεχνικός τον ξέρει καλά τον συμπατριώτη του. Εξάλλου έχουν παίξει ακόμα και συμπαίκτες για μια σεζόν στην Ρίβερ. Γνωρίζει καλά τι μπορεί να κάνει, τι μπορεί να δώσει αγωνιστικά στην ομάδα και ποιο μοντέλο παιχνιδιού μπορεί να υπηρετήσει και από ποιους ρόλους. Ο Αλμέιδα ξέρει πως ο Περέιρα έχει την δυνατότητα με την ίδια ευκολία να παίξει τόσο στον άξονα, όσο και στα δυο άκρα. Τα έχει κάνει και τα δυο πολλές φορές στην καριέρα του. Και μάλιστα αυτό μας το είπε και ο Αργεντινός τεχνικός στη συνέντευξη που μας παραχώρησε στο Μπουργκ στο φινάλε του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ΑΕΚ.

Όμως η αλήθεια είναι πως στο μυαλό του Αλμέιδα υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο αξιοποίησης του Περέιρα. Ο Αργεντινός τεχνικός «βλέπει» περισσότερο τον «Τούκου», για τον ρόλο πίσω από σέντερ φορ. Εκεί δηλαδή που έπαιζε πέρυσι ο Αραούχο και στην σεζόν που τελείωσε κυρίως ο Τσούμπερ. Χωρίς όμως ο Περέιρα να έχει ίδια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, με κανέναν εκ των δυο. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως ο Αλμέιδα έχει σχεδιάσει γενικώς έναν διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού για τη νέα ΑΕΚ. Και πολύ συνειδητά έφερε τον Περέιρα, ξέροντας πως είναι αυτός ο παίκτης που θέλει, για να υπηρετήσει έναν πολύ κομβικό ρόλο. Όπως αυτός στον άξονα και πίσω από τον φορ. Με μεγάλη ελευθερία κινήσεων.

Βεβαίως αν το φέρουν έτσι οι περιστάσεις και χρειαστεί, ο Περέιρα μπορεί να μετακινηθεί στα άκρα. Αλλά την συγκεκριμένη επιλογή ο Αλμέιδα θα την έχει στο μπλοκάκι του μόνο ως… έκτακτη ανάγκη. Εξάλλου είναι πολύ συγκεκριμένο αυτό που έχει σχεδιάσει ο Αργεντινός τεχνικός και για τα δυο άκρα της επίθεσης της ΑΕΚ. Και θέλει και παίκτες με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και γι αυτούς τους ρόλους.