Ο Αλμέιδα έχει πλέον ό,τι χρειάζεται για να κάνει γενική πρόβα στην Τουρκία
i

Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, Ορμπελίν Πινέδα/intime

Ο Αλμέιδα έχει πλέον ό,τι χρειάζεται για να κάνει γενική πρόβα στην Τουρκία

Κώστας Τσίλης 17:02 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 14:37 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ δίνει την Κυριακή (30/7) το τελευταίο φιλικό πριν την πρώτη ευρωπαϊκή «μάχη» και ο Αλμέιδα έχει την δυνατότητα να τεστάρει όλους τους παίκτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Η λογική που ο Ματίας Αλμέιδα έβαλε στον προγραμματισμό της προετοιμασίας το κυριακάτικο δυνατό φιλικό με την Τραμπζονσπόρ, ήταν για να μπορέσει να κάνει μια πρόβα τζενεράλε πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ΑΕΚ. Και αυτό που πλέον διαπιστώνει ο Αργεντινός τεχνικός, είναι πως έχει όλα όσα χρειάζεται, προκειμένου να αξιοποιήσει αυτό το ματς στην Τουρκία για να βγάλει αγωνιστικά συμπεράσματα. 

Ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και ο Πέτρος Μάνταλος έχουν μπει από χθες σε φουλ ρυθμούς δουλειάς. Προπονήθηκαν σήμερα, το ίδιο θα συμβεί και αύριο και αν δεν προκύψει κάποιο ζήτημα της τελευταίας στιγμής, θα ταξιδέψουν κανονικά με την αποστολή. Το ίδιο και ο Ορμπελίν Πινέδα, που πλέον έχει στα πόδια του συνολικά τέσσερις προπονήσεις. Αλλά έτσι κι αλλιώς από την πρώτη μέρα της επιστροφής του, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sportal.gr, προπονείται σε φουλ ρυθμούς και είναι και σε εξαιρετική κατάσταση. 

Επίσης ο Ροντόλφο Πισάρο έχει μπει ήδη στην δεύτερη εβδομάδα προπονήσεων με την ΑΕΚ. Και μετρά και 45 αγωνιστικά λεπτά, στο φιλικό της προηγούμενης Κυριακής με τον Βόλο. Κάτι που σημαίνει πως και ο Μεξικανός έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος στο κομμάτι της προσαρμογής και επομένως και της ετοιμότητας. Και δεδομένα θα πάρει και αυτός χρόνο συμμετοχή στο κυριακάτικο φιλικό. 

Πρακτικά αυτό που ισχύει για τον Αλμέιδα, είναι πως έχει στην διάθεση του για το ματς με την Τράμπζονσπορ, όλους τους παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη στις 8 (που είναι και το επικρατέστερο) ή στις 9 Αυγούστου. Ως εκ τούτου μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Αργεντινός τεχνικός το φιλικό στην Τουρκία, ως μια γενική πρόβα. Σίγουρα ως προς το σχήμα, ενδεχομένως ακόμα και ως προς την βασική ενδεκάδα που έχει στο μυαλό του.