Ο Αλμέιδα έχει πολλές ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ αλλά και βουνό από προβλήματα ενόψει Καλλιθέας

Ματίας Αλμέιδα

i

©Intime

Ο Αλμέιδα έχει πολλές ποιοτικές λύσεις στο ρόστερ αλλά και βουνό από προβλήματα ενόψει Καλλιθέας

Κώστας Τσίλης 10:50 - 22.09.2024 / Ανανεώθηκε: 12:22 - 22.09.2024

Είναι γεγονός πως ο Αργεντινός τεχνικός της ΑΕΚ έχει εντυπωσιακά πολλές ποιοτικές επιλογές γενικώς, όμως ειδικώς για το αυριανό παιχνίδι στην Λεωφόρο, πρέπει να λύσει αρκετούς γρίφους

Είναι δεδομένο και αναμφισβήτητο, πως ειδικά από την μεσαία γραμμή και μπροστά, η ΑΕΚ έχει το πιο πλήρες ρόστερ των τελευταίων πολλών χρόνων. Και με βάση την ποιότητα των επιλογών, ίσως και το πιο πλήρες της σύγχρονης ιστορίας της. Ο Ματίας Αλμέιδα πλέον λύσεις έχει πολλές και πολύ καλές. Αλλά για το αποψινό ματς με την Καλλιθέα, έχει και πολλά προβλήματα που θα πρέπει να... λύσει.

Οι τρεις παράμετροι που θα κρίνουν πότε θα μπει ο Μαρσιάλ στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

22:20 - 20.09.2024

Οι τρεις παράμετροι που θα κρίνουν πότε θα μπει ο Μαρσιάλ στην αγωνιστική εξίσωση της ΑΕΚ

Το ερώτημα που πλέον κυριαρχεί στην Ένωση, είναι το πότε θα μπορέσει να είναι έτοιμος ο Γάλλος σταρ για να τεθεί στην διάθεση του Ματίας Αλμέιδα και το Sportal.gr, επιχειρεί να δώσει την απάντηση

Στον Αργεντινό τεχνικό έχουν προκύψει τις τελευταίες δέκα μέρες, μια σειρά από ζητήματα, που όλα καταγράφονται στο απουσιολόγιο για το ματς στην Λεωφόρο την Κυριακή το βράδυ. Ο Λιβάι Γκαρσία, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς, ο Νορντίν Άμραμπατ και ο Μόουζες Οντουμπάτζο, είναι νοκ άουτ καθώς ταλαιπωρούνται από θλάση. Με τους δυο πρώτους να πρόκειται να χάσουν και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την επόμενη Κυριακή.

Επίσης ο Έρικ Λαμέλα εξακολουθεί να έχει ενοχλήσεις και αυτό που απαιτείται είναι να προφυλαχθεί στο ματς με την Καλλιθέα, προκειμένου όλο το βάρος να πέσει στην προοπτική να δώσει το παρών στο ντέρμπι. Θα συνεχίσει την θεραπεία του και πιθανότατα θα δοκιμάσει ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μέσα στην εβδομάδα να ανεβάσει στροφές. Επίσης αρκετά φορτωμένος από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι και ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς. Και ίσως χρειαστεί μια διαχείριση, ενόψει ντέρμπι.

Τούτων δοθέντων, ο Αλμέιδα για το αυριανό ματς της Λεωφόρου έχει πολλούς γρίφους να λύσει, κυρίως από την μέση και μπροστά. Οι απουσίες θα είναι πολλές και σημαντικές. Αλλά υπάρχουν ακόμα και έτσι, πολύ ποιοτικές λύσεις για τον Αργεντινό τεχνικό. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως για την θέση πίσω από τον φορ, ενώ θα απουσιάσει η βασική που είναι Λαμέλα και ενδεχομένως να προφυλαχθεί και ο Λιούμπιτσιτς καθώς έχει φορτωθεί από τα συνεχόμενα παιχνίδια, ο Αλμέιδα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε Περέιρα ή Τσούμπερ ή Μάνταλο.

Βεβαίως στον Αλμέιδα προέκυψε ξαφνικά και το ζήτημα με την αδιαθεσία του Λάζαρου Ρότα, που σε συνδυασμό με το γεγονός πως είναι τραυματίας ο Οντουμπάτζο, τον άφησε χωρίς δεξί μπακ. Ακόμα όμως και γι αυτό την περίπτωση, υπάρχει η έκτακτη λύση που λέγεται Ορμπελίν Πινέδα, που πάντα επιστρατεύεται σε τέτοιους καταστάσεις. Και έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπκριθεί.