Ο Αλμέιδα φτιάχνει από την αρχή την λίστα της ΑΕΚ για το ματς με τη Νόα

Ο Αλμέιδα φτιάχνει από την αρχή την λίστα της ΑΕΚ για το ματς με τη Νόα

Κώστας Τσίλης 20:08 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:09 - 02.08.2024

Για τα δυο παιχνίδια με την ομάδα από την Αρμενία, η Ένωση θα στείλει καινούργια ευρωπαϊκή λίστα και σ' αυτήν θα υπάρξουν μια σειρά από αλλαγές σε σχέση μ' αυτήν για τα ματς με την Εσκάλδες

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς έχει ένα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα μέσα στον Αύγουστο. Από την 1η του μηνός, μέχρι και την 1η Σεπτεμβρίου (και αν προκριθεί επί της Νόα), έχει οκτώ ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το πρώτο, που ήταν η ρεβάνς με την Εσκάλδες το τελείωσε και τώρα με πολύ πιεσμένα χρονικά περιθώρια, πάει για το πρώτο ματς με τη Νόα στην Αρμενία.

Για τον Ματίας Αλμέιδα είναι ένα ζήτημα το γεγονός πως σήμερα έχει η ομάδα ένα πολύ σχεδόν τρίωρο ταξίδι οδικώς από Ανδόρρα προς Βαρκελώνη και ένα αεροπορικό για την επιστροφή στην Αθήνα. Και από εκεί και πέρα έχει μόλις δυο προπονήσεις, μέχρι να ξαναμπεί στο αεροπλάνο την Δευτέρα για το Ερεβάν. Επίσης για τον Αλμέιδα είναι και ένα ζήτημα η ευρωπαϊκή λίστα.

Μια ευρωπαϊκή λίστα που ο Αργεντινός τεχνικός θα φτιάξει από την αρχή, καθώς αφορά πλέον τα δυο ματς με τη Νόα. Και πρέπει να την παραδώσει απόψε το βράδυ. Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με την λίστα για τα παιχνίδια με την Εσκάλδες. Ο Έρικ Λαμέλα, ο Ρομπέρτο Περέιρα αλλά και ο Στίβεν Τσούμπερ, δεδομένα θα είναι μέσα στις επιλογές του Αλμέιδα. Ενδεχομένως ακόμα και ο Μόουζες Οντουμπάτζο. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να κάνει τρείς ή ακόμα και τέσσερις αλλαγές σε ξένους παίκτες.

Δεδομένα ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι που έχει σπάσει το χέρι του, θα μείνει εκτός. Πιθανότατα εκτός θα μείνει και ο Γιένς Γιόνσον που όπως διαβάσατε ήδη στο Sportal.gr θα χάσει λόγω τραυματισμού το πρώτο ματς στην Αρμενία. Και ανάλογα με το τι θα δείξουν οι εξετάσεις, μπορεί να ήταν αμφίβολος και για την ρεβάνς. Επομένως είναι λογικό να μείνει εκτός λίστας.

Από εκεί και πέρα με δεδομένο πως θα μπουν μεσοεπιθετικοί όπως ο Λαμέλα, ο Περέιρα και ο Τσούμπερ, έχει λογική να μείνει εκτός και ο Ζίνι. Όσον αφορά τον Οντουμπάτζο, ουσιαστικά η απόφαση έχει να κάνει με το πόσους αμυντικούς και πόσους μεσοεπιθετικούς θέλει να έχει διαθέσιμους ο Αλμέιδα για τα ματς με τη Νόα. Αν πάντως είναι έτοιμος ο Ελίασον, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από ίωση και μπουν και οι Λαμέλα, Περέιρα και Τσούμπερ, είναι πιθανό ο Αργεντινός τεχνικός να προτιμήσει να πάρει τον Οντουμπάτζο, αφήνοντας εκτός τον Φερνάντες.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!