Ο Αλμέιδα θα αλλάζει την τριάδα πίσω από τον φορ, ακόμα και από παιχνίδι σε παιχνίδι

Αλμέιδα

i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα θα αλλάζει την τριάδα πίσω από τον φορ, ακόμα και από παιχνίδι σε παιχνίδι

Κώστας Τσίλης 12:46 - 23.08.2024 / Ανανεώθηκε: 12:46 - 23.08.2024

Οκτώ θέσεις στην ενδεκάδα της ΑΕΚ για το ματς με την Λαμία μοιάζουν «κλειδωμένες», όμως τρεις θα αποτελούν γρίφο για όλα τα παιχνίδια μέσα στη σεζόν.

Για τον Ματίας Αλμέιδα και την αγωνιστική του διαχείριση, ο πρόωρος αποκλεισμός της ΑΕΚ από την Ευρώπη, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα. Και στην πραγματικότητα έχει βγάλει από το τραπέζι, τουλάχιστον μέχρι να μπει η Ένωση στον θεσμό του κυπέλλου, την έννοια του rotation. Τουλάχιστον με την μορφή που θα υπήρχε, στο ενδεχόμενο που η ΑΕΚ θα είχε μεσοβδόμαδες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Η ΑΕΚ έχει βγει από το «παιχνίδι» για τον Κορέα και προχωρά για άλλη περίπτωση φορ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

16:30 - 22.08.2024

Η ΑΕΚ έχει βγει από το «παιχνίδι» για τον Κορέα και προχωρά για άλλη περίπτωση φορ

Παραμένει ενεργή η Ένωση στην μεταγραφική αγορά για την απόκτηση επιθετικού, όμως φαίνεται πως πλέον δεν ασχολείται με την υπόθεση του Αργεντινού επιθετικού, με την Gazzetta Dello Sport να δίνει μια επ' αυτού εξήγηση

Από την άλλη μεριά, αυτό δεν σημαίνει πως ο Αλμέιδα θα πηγαίνει με μια σταθερή ενδεκάδα σ' όλα τα παιχνίδια. Μάλιστα, ειδικά η τριάδα πίσω από τον φορ, ενδεχομένως να αλλάζει ακόμα και ολόκληρη, από ματς σε ματς. Εξάλλου σ' αυτή την τριάδα αναμένεται να γίνουν και οι οποίες αλλαγές του Αλμέιδα στην ενδεκάδα του αυριανού παιχνιδιού με την Λαμία, σε σχέση μ' αυτό απέναντι στον ΟΦΗ.

Στο τέρμα δεν θα κάνει κάποια αλλαγή ο Αργεντινός τεχνικός, η εξάδα με την άμυνα και τα δυο χαφ έχει φανείς από τις προπονήσεις πως θα είναι η ίδια, ενώ στην κορυφή της επίθεσης φυσικά και θα βρίσκεται ξανά ο Λιβάι Γκαρσία. Επομένως απομένουν οι τρεις θέσεις πίσω από τον φορ, για να βάλουν τον Αλμέιδα σε σκέψεις για αλλαγές. Άλλωστε σ' αυτές τις θέσεις έχει πολλές και εξαιρετικά ποιοτικές επιλογές.

Στο ματς της προηγούμενης Κυριακής με τον ΟΦΗ, ο Αργεντινός τεχνικός επέλεξε τον Λιούμπιτσιτς στον άξονα και τον Κοϊτά με τον Άμραμπατ στα δυο άκρα. Δεν αποκλείεται τώρα να αλλάξει ακόμα και ολόκληρη αυτή την τριάδα. Σίγουρα για το δεξί άκρο της επίθεσης φαβορί είναι ο Ελίασον αντί του Άμραμπατ. Την αντίστοιχη θέση αριστερά, διεκδικούν από τον Κοϊτά και ο Γκατσίνοβιτς, ίσως ακόμα και ο Περέιρα.

Ερωτηματικό είναι και η θέση πίσω από τον φορ. Ο Λιούμπιτσιτς κάνει εξαιρετικά παιχνίδια. Παρόλα αυτά κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει στην ενδεκάδα και ο Λαμέλα. Ίσως μάλιστα αυτό το συγκεκριμένο να είναι και το μεγαλύτερο δίλημμα του Αλμέιδα ενόψει του αυριανού παιχνιδιού. Αν δηλαδή θα κρατήσει τον Λιούμπιτσιτς βασικό ή θα ξεκινήσει τον Λαμέλα.