Ο Αλμέιδα θέλει κεντρικό αμυντικό, όχι απλώς για να συμπληρώσει την τετράδα στόπερ της ΑΕΚ
i

Ματίας Αλμέιδα/©intime

Ο Αλμέιδα θέλει κεντρικό αμυντικό, όχι απλώς για να συμπληρώσει την τετράδα στόπερ της ΑΕΚ

Κώστας Τσίλης 08:18 - 19.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:29 - 14.08.2024

Η ΑΕΚ έχει βάλει ως πρώτη προτεραιότητα την απόκτηση στόπερ και αυτό που ψάχνει ο Αλμέιδα στην αγορά δεν είναι έναν κεντρικό αμυντικό που απλώς να καλύψει το κενό του Τζαβέλλα που αποχώρησε

Μετά την απόφαση να μην προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Τζαβέλλα, η ΑΕΚ έμεινε με τρείς κεντρικούς αμυντικούς. Ακόμα λοιπόν και για λόγους καθαρά μαθηματικών του ποδοσφαίρου, ήταν δεδομένο πως θα έπρεπε να βγει στην μεταγραφική αγορά, για να αποκτήσει στόπερ. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ δεν ψάχνει απλώς για έναν κεντρικό αμυντικό. Γι αυτό και η μεταγραφή στόπερ μπήκε πολύ νωρίς ως πρώτη προτεραιότητα, χωρίς μάλιστα καμία απολύτως σύνδεση με τις εξελίξεις στο θέμα Τζαβέλλα. 

Η πραγματικότητα είναι πως αυτό που θέλει ο Αλμέιδα, δεν είναι απλώς ένας κεντρικός αμυντικός που θα έρθει για να συμπληρωθεί εκ νέου τετράδα στα στόπερ. Δεν είναι αυτό το ζητούμενο για τον Αργεντινό τεχνικό. Εκείνο που ο Αλμέιδα έχει ζητήσει και που η ΑΕΚ ψάχνει στην μεταγραφική αγορά, είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο αγωνιστικά και κυρίως πολύ πιο... ποιοτικό. 

Μπορεί ο Τζαβέλλας ειδικά στο φινάλε της σεζόν να βοήθησε σ' όποια ματς επιστρατεύτηκε και κυρίως μπορεί να ήταν χρήσιμος πολύ έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Ωστόσο η αλήθεια είναι πως αγωνιστικά, ήταν τέταρτος στην ιεραρχία. Ο Αλμέιδα τώρα, δεν θέλει κάτι αντίστοιχο. Έναν στόπερ δηλαδή που θα έρθει για να πάρει αυτόν τον ρόλο. Θέλει κεντρικό αμυντικό που να έχει και τα προσόντα και την προοπτική (ίσως και το βιογραφικό ακόμα) να διεκδικήσει την θέση του βασικού. 

Εξυπακούεται πως αυτό δεν σημαίνει πως ο Αργεντινός τεχνικός έχει πάψει να εμπιστεύεται τον Βίντα, τον Μουκουντί και τον Μήτογλου. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Ο Αλμέιδα θεωρεί πως αυτή την στιγμή, με βάση όσα έχει δει στη σεζόν που πέρασε, στο ρόστερ έχει τρεις αξιόπιστους κεντρικούς αμυντικούς που μπορούν να σηκώσουν το βάρος του βασικού, όποτε κληθούν να το κάνουν. Αυτό που θέλει ο Αργεντινός τεχνικός, είναι να αποκτηθεί ένας τέταρτος στόπερ για τον οποίο να ισχύουν τα ίδια με τους άλλους τρεις. 

Επιμένουν οι Μεξικανοί να συνδέουν το όνομα του Αραούχο, με τις εισηγήσεις του Αλμέιδα
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

18:23 - 18.06.2023

Επιμένουν οι Μεξικανοί να συνδέουν το όνομα του Αραούχο, με τις εισηγήσεις του Αλμέιδα

Από την πρώτη στιγμή που υπήρξαν δημοσιεύματα στο Μεξικό περί ενδιαφέροντος για τον Αραούχο η ΑΕΚ το χαμήλωσε πολύ, ωστόσο οι Μεξικανοί επιμένουν πως είναι επιλογή του Αλμέιδα

Στόχος του Αλμέιδα είναι μέσα και από την μεταγραφή κεντρικού αμυντικού, να φτιάξει μια δυνατή τετράδα με στόπερ, που να μπορεί ανά πάσα στιγμή και σε κάθε περίσταση ένα αξιόπιστο δίδυμο για το κέντρο της άμυνας. Κάτι που πρακτικά σημαίνει, πως η ΑΕΚ ψάχνει στην αγορά για έναν ποιοτικό και κυρίως εν δυνάμει βασικό, κεντρικό αμυντικό.