Ο Αυγερινός κι ο Χαριζάνης έφτιαξαν τραγούδι για τον Γιώργο Καραγκούνη (vid)

Γιώργος Καραγκούνης

i

© Intime

Ο Αυγερινός κι ο Χαριζάνης έφτιαξαν τραγούδι για τον Γιώργο Καραγκούνη (vid)

Θάνος Λυμπερόπουλος • 23:16 - 06.03.2023 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 14.08.2024

Το δίδυμο Αυγερινού και Χαριζάνη αποφάσισε να φτιάξει ένα αφιερωματικό τραγούδι στον Γιώργο Καραγκούνη, με αφορμή τα γενέθλια του «τυπάρα».

Ο Γιώργος Καραγκούνης αν και σταμάτησε απ’ την ενεργό δράση το 2014, έχει αφήσει πίσω του μεγάλες επιτυχίες με την φανέλα του Παναθηναϊκού αλλά και της Εθνικής.

Ο «τυπάρας» έχει καταφέρει να μνημονεύεται ακόμα μέχρι και σήμερα απ’ τους φίλους του ελληνικού πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα το δίδυμο Χαριζάνης – Αυγερινός να φτιάξει ένα τραγούδι για να τιμήσει τον Έλληνα άσο σε gospel ρυθμούς, έχοντας ως αφορμή τα γενέθλια του πρώην ποδοσφαιριστή.

Δείτε το βίντεο: 

Ο Καραγκούνης μπήκε σε ηλικία 13 ετών στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού υπογράφοντας το πρώτο του δελτίο. Πέντε χρόνια αργότερα κλήθηκε να υπογράψει και το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με αποδοχές που έφταναν τις ένα εκατομμύριο δραχμές το χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για δύο χρόνια με μορφή δανεισμού στον Απόλλωνα Σμύρνης πετυχαίνοντας 9 τέρματα.

Το 1998 κι ενώ είχε επιστρέψει στους «πράσινους», έκανε ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα σε μια ισοπαλία απέναντι στον Εθνικό. Ο «Κάρα» ήταν βασικό στέλεχος όλα τα επόμενα χρόνια κάτω απ' τις εντολές του Χουάν Ραμόν Ρότσα. Το 2003 αφού έμεινε ελεύθερος, μετακόμισε στην Ίντερ για δύο χρόνια μετρώντας 41 εμφανίσεις με την φανέλα των «νερατζούρι».

Δύο χρόνια αργότερα έμεινε ελεύθερος απ' την Ίντερ, βρήκε «καταφύγιο» στην Μπενφίκα κι ενώ δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα, ο Ολλανδός τεχνικός Ρόναλντ Κούμαν του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στο αρχικό σχήμα της πορτογαλικής ομάδας. Το 2007 επιστρέφει για τρίτη και τελευταία φορά στον Παναθηναϊκό  κατακτώντας ένα νταμπλ το 2010. Η τελευταία ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Φούλαμ.

Με την Εθνική Ελλάδας σήκωσε το Euro του 2004.