Ο Εκόνγκ αποκάλυψε τους λόγους που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Σκέφτηκα τα παιδιά μου...»

Εκόνγκ

i

© Intime

Ο Εκόνγκ αποκάλυψε τους λόγους που έφυγε από τον ΠΑΟΚ: «Σκέφτηκα τα παιδιά μου...»

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 17:58 - 12.09.2024 / Ανανεώθηκε: 17:58 - 12.09.2024

Ο Τροστ Εκόνγκ αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ και κλήθηκε να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους προτίμησε να παίξει στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Τροστ Εκόνγκ ήταν ένας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ που αποχώρησαν το φετινό καλοκαίρι από το ρόστερ. Ο Νιγηριανός δέχτηκε την πρόταση της Αλ Κχολούντ κι έγινε κάτοικος Σαουδικής Αραβίας.

Ο ίδιος έφτασε στην Τούμπα το καλοκαίρι του 2023, με σκοπό να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ίνγκι Ίνγκασον. Ο δυσκολία στον τομέα της προσαρμογής κι ένας σοβαρός τραυματισμός έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, με αποτέλεσμα ο 31χρονος να μη δείξει την ποιότητά του στον αγωνιστικό χώρο. Συνολικά με τον Δικέφαλο στο στήθος μέτρησε 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό ένα γκολ και μία ασίστ.

Σε ένα πρόσφατο podcast στο οποίο φιλοξενήθηκε, ο Εκόνγκ εξήγησε τους λόγους που επέλεξε να αφήσει την ποδοσφαιρική Ευρώπη, για την Αραβία, βάζοντας μεταξύ άλλων στο τραπέζι και το κομμάτι της οικογένειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Έλαβα μια πρόταση που δεν μπορούσα να αρνηθώ. Είμαι 31 πλέον, πρέπει να σκεφτώ για τη... μεγάλη εικόνα. Νομίζω ότι η λίγκα της Σαουδικής Αραβίας είναι ανταγωνιστική, βλέπεις τα ονόματα που παίζουν εκεί, είναι παγκοσμίου επιπέδου. Όλοι μιλούν για την ευκαιρία που έχεις εκεί να εξασφαλίσεις το μέλλον σου. Σκέφτηκα την οικογένεια μου και τα παιδιά μου».